gust 25.03.2016 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Dzięki, odkryłam ostatnio fajny sklep z meblami tapicerowanymi " black cat design". Rewelacyjne kanapy i fotele !. Z możliwością zmiany pokrowca, zamówienia na zmiane, z funkcją spania. No po prostu przepiękne. Część inspiracji szukam w wolnym czasie na tel i ściągam sobie często różne fotki. Może powrzucam coś w posta. Może kogoś też zainspiruje Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 25.03.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Nie przejmuj się zmianami koncepcji łazienki U mnie łazienka to jedyne pomieszczenie, w którym co chwile były inne plany, inne płytki, inne wanny, na końcu prawie powróciłam do swoich planów chyba z przed roku Kobiety tak mają Też planowałam wszystkie krany, itp, prądy również były na mojej głowie, dasz radę, w końcu Ty jesteś panią domu, dobrze, że masz szansę planować sobie swoją wygodę to przyjemne zajęcie ( bynajmniej dla mnie było), ani się obejrzysz, a ta chwila będzie już tylko wspomnieniem. Wrzucaj inspiracje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.03.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 http://images77.fotosik.pl/457/0694e2487257f914med.jpg Jakie przepiękne jajca! Sama robiłaś? Moje ulubione owadzie motywy! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 29.03.2016 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Zaczerpnięte z neta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 07.04.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Bardzo ładne te wszystkie gadżety. Szkoda, że mojego męża nie uda mi się przekonać na wnętrza w takim stylu:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 11.04.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Łał ściany to chyba też już pomalowane na gotowo? Malowaliście gruntem i białą farbą? Czy jak? bo nas też to czeka - tylko niech się zrobi w końcu ciepło i nastanie prawdziwa wiosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxsie 11.04.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 O rany. Trzy lata zeszło Ci na budowę? Ja właśnie założyłam dziennik, staram się o pozwolenia i mam nadzieję że za rok o tej porze będę przewoziła ciuszki ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 11.04.2016 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Sylwia ze ścianami nic nie robiliśmy Panowie zrobili nam tynk gipsowy "Dolina Nidy lekki". Pięknie dotarli na mokro tak, że mucha nie siada. Są gotowe na gruntowanie i malowanie na biało. Całą zimę dosychały i jeszcze na początku wiosny gdzieniegdzie wyszła malutka wilgotna plamka . Teraz są już idealnie suche i bialutkie. Siouxsie Zatem powodzenia. ! Nam się jakoś strasznie nie spieszy. Mamy gdzie mieszkać Budujemy bez kredytu środkami finansowymi wpływającymi na bieżąco do budżetu domowego. Sporo rzeczy robimy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxsie 12.04.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Jeżeli bez kredytu, to macie idealny czas Ja będę swój przynajmniej 15 lat spłacać. Podnośnik do płyt - genialny. Jakiś przepis na niego podasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 12.04.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Bez kredytu tak to wygląda. Nam w lipcu minie czwarta rocznica rozpoczęcia budowy. Teraz najgorsze przed nami. Na etapie wykończenia wnętrza robi się dopiero gorąco. Idą grube tysiące. Więc jest ostre oszczędzanie przez zimę żeby na wiosnę ruszyć z kopyta. Kotłownia i spiżarnia gotowa. Teraz idzie łazienka. Mam nadzieję, że zamkniemy się z robotą w ok. 7.000 zł. (materiał+"bajery", płytki układa teść chwała Mu za to). A Wy co teraz będziecie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 12.04.2016 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Sylwia gdzie można pooglądać zdjęcia z Waszych postępów? Z chęcią podpatrzyła bym jak to u Ciebie wygląda Nam w listopadzie miną 3 lata od wbicia tzw pierwszej łopaty. Teraz robimy karton gips na sufit. Jutro wchodzi znajomy hydraulik i kończy wszystkie podłączenia w kotłowni oraz w łazience. Jak tylko nadarzy się ładniejszy weekend zabieramy się za styropian z zewnątrz. Wełna na ocieplenie stropu juz czeka na rozłożenie. Rury do dgp też już zamówione. Dziś lub jutro przyjdą. Pozostaje powiercić dziury w suficie na oświetlenie pomieszczeń. Jak to wszystko zrobimy to pozostanie zatarcie sufitu gipsem. A potem typowa wykończeniówka: płytki, podłogi,malowanie, meble, kupno pieca, zbiornika wody, pompy, szambo, kominek itp itp. Dużo chęci do pracy ale mało czasu. Robimy tylko w weekendy Co do płytek to cholernie droga impreza jeśli chodzi o robociznę. Dużo zaoszczędzicie na tym. Siouxsie Z tą budową i szybkością postępów to sprawa bardzo indywidualna. Ale weź zawsze pod uwagę to, że jeśli chcesz szybko się wprowadzić to musisz mieć ustawioną ekipę za ekipą. Co na prawde nie jest łatwe. Wziąć pod uwagę wszelkie obsuwki . Oraz to ze niektóre prace wymagają odstepu czasu do tego aby rozpocząć kolejny etap. Jaki projekt wybraliście? Podnośnik wykonany przez mojego tatę na wzór podpatrzonych w sprzedaży w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 nawet z kredytem domu w rok się nie zbuduję, chyba, że chce sie mieć wilgoć i grzybka na ścianach, popękane płytki i tynki dom musi odstać swoje, osiąść, wyschnąć więc jak teraz zaczniesz to wprowadzisz się na jesieni przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 12.04.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 GUST właściwie to nigdzie naszego domku nie zobaczysz:rolleyes: może założę jakiś własny wątek dotyczący tego jak będziemy wykańczać domek a on nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 12.04.2016 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Emilia masz w 100% rację ale nie chciałam już tak dostadnie tutaj dawać reprymendy. A może właśnie powinno się... ostrzegać ludzi przed pochopnymi decyzjami. W końcu to forum po coś jest. Myślę że rozsądny kierownik budowy i tak by doradził alby w pierwszym roku budowy odstały fundamenty. A potem w kolejnym stawiać ściany. Tynki to chyba oczywiste że muszą dobrze wyschnąć aby móc cokolwiek dalej robić. Także to wszystko niestety rozciąga się w czasie... Rok to moim zdaniem niewykonalne. Chyba że dom szkieletowy na płycie. Sylwia zdecydowanie wrzuć jakieś fotki. Nalegam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 14.04.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 mam nadzieję, że się nie pogniewasz za zdjęcie naszej JEŻYNY w Twoim dzienniku:rolleyes: obiecuję, że to pierwszy i ostatni raz. Mam takie stare zdjęcie z tamtego roku - lubię je bo ma tyle słońca i ciepła w sobie. Pozdrawiam. Nad własnym wątkiem pracuję[ATTACH=CONFIG]352897[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxsie 18.04.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 To ja się ustosunkuję ) Dom budujemy wg projektu Abakon Duo ze zmianami. Wg planu, wprowadzimy się w okolicy wiosny 2017. Budowa w technologii keramzytowej (czyli w środku nie trzeba tynkować, ściany produkowane są z miejscami pod instalacje i nie muszą schnąć). Na płycie fundamentowej - równomierne osiadanie ogranicza pękanie ścian. No do tego robi mi wszystko jedna firma. Będziemy brali chyba developerski z instalacjami, ale jeszcze liczymy koszty. Wykończeniówkę robię sama (czyli podłogi, ścianki działowe, biały montaż i płytki w łazience), no i tu pewnie zejdzie w czasie. Ale takie dopieszczanie to sama przyjemność więc może sobie ze 3 miesiące trwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 08.05.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Kochana gratuluję postępów Mamy podobne preferencje płytkowe bardzo podobne w kotłowni oraz w łazience, a w wiatrołapie też mam wzorzyste Będzie super, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 09.05.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 hahaahha wlasnie to samo mialam napisac o preferencjach plytkowych, w domu drewnopodobne a w wiatrolapie a la marokanskie a co to za plytki drewnopodobne? bardzo ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 09.05.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 W castoramie w bardzo przystępnej cenie kupiliśmy. Dublin gres beige sie nazywa z tego co pamietam. I jest kilka różnych płytek. Fajnie to wygląda bo przypominają prawdziwe deski. Jedna ma sęk druga jakiś inny mały sęk. Inna wogóle nie ma sęków.... I nie są za ciemne ani za jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 09.05.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 chyba ściągnę od Ciebiete płytki do łazienki, są super, mam nadzieję,że się nie obrazisz po ostatnich doświadczeniach ze sklepami internetowymi te 8m płytek wolę już kupić stacjonarnie Wasze belki też są piękne, w ogóle belki są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts