Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

Blada, zbita i w ogóle ;)

Sam w pewnym momencie zacząłem kombinować ze stołem przy schodach, ale jak zobaczyłem na żywo jak by to wyglądało... Jeszcze Iscra dałaby radę się tam sprawnie poruszać, ale ja... Mimo, że formalnie ciąg komunikacyjny był wystarczająco szeroki, to na kilka testowych przejść ZA KAŻDYM RAZEM na coś wpadałem :p Głowa rozbolała mnie na samą myśl o takim obijaniu się na dłuższą metę :p

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blada, zbita i w ogóle ;)

Sam w pewnym momencie zacząłem kombinować ze stołem przy schodach, ale jak zobaczyłem na żywo jak by to wyglądało... Jeszcze Iscra dałaby radę się tam sprawnie poruszać, ale ja... Mimo, że formalnie ciąg komunikacyjny był wystarczająco szeroki, to na kilka testowych przejść ZA KAŻDYM RAZEM na coś wpadałem :p Głowa rozbolała mnie na samą myśl o takim obijaniu się na dłuższą metę :p

:-)

lepiej, żeby głowa nie bolała :-)

czyli zostaje ustawienie pierwotne i stół pod skosem?

uff...wczytałam się w kuchnię, ale nie przychodzi mi doo głowy nic odkrywczego. Oprócz tego, że można jeszcze oszczędzic trochę miejsca robiąc jakąś szafkę z żaluzją - właśnie sobie przypomniałam, że tak miałam w poprzedniej kuchni; sprawdza się to szczególnie w szafkach narożnych, wtedy kawałek górnej zabudowy z sąsiedniej ściany może wejść na blat. Ale nie wiem, czy to u Ciebie coś wnosi ;)

A poza tym też czekam na łazienkę, bo sama jestem na tym etapie :)

Proszę, wizki łazienki:

TUTAJ

Uwaga, bo niestety są pomieszane fugi na podłodze. Poprosiłam o dwie wersje: z jasnoszarą i ciemnoszarą fugą. Jasnoszara wygląda ładniej, prawda?

Co do zmiany:

- umywalka i szafka pod nią (nie mamy wybranej, więc wstawione jest "cokolwiek")

- baterie przy umywalce i wannie (j.w.)

- lustro raczej bez szafki, ładniej będzie wyglądać

fiolet nie jest zaliczany do ciepłych kolorów.

Umywalka strasznie mała.

Jaka jest odległość między wanną a występem ściany?

Fiolet - jak najbardziej jest zimny. Z tym, że to nie jest czysty fiolet, taki... wrzos? Czy cuś.

Umywalka do zmiany zdecydowanie, podobnie jak baterie i lustro.

Odległość: 130 cm, ale będzie mniej (ze 20-30 cm będzie zabudowane płytami gk, aby schować rury i zawór do podłogówki). Wanna 70-tka + 10 cm odsunięta od ściany, aby zrobić tam półkę.

W sumie, Emi, całkiem ciekawa inspiracja :) Tylko co przy wannie? Tam planuję płytki pod sufit.

To znaczy: wysokość płytek będzie taka jak na wizkach: przy wannie ok. 200-220, na pozostałych ścianach ok. 100-120. Kolorystykę można jeszcze zmieniać dowolnie, dopóki nie zamówię xD

Odległość: 130 cm, ale będzie mniej (ze 20-30 cm będzie zabudowane płytami gk, aby schować rury i zawór do podłogówki). Wanna 70-tka + 10 cm odsunięta od ściany, aby zrobić tam półkę.

Masz może rzut z dokładnymi wymiarami każdej ściany i drzwi?

Bo dziwię się, że wciskasz umywalkę tak blisko sedesu, że sedes wypada po skosie.

Hej siup rzut:

Zrzut ekranu 2016-06-29 10.05.38.jpg

Na niebiesko są wszystkie przyłącza. Jedyne, co zrobimy to możemy przesunąć przyłącze wody do umywalki obok kominów i zabudować płytami gk. Zajmie to jakieś 20-30 cm, bo tam schowamy też wtedy zakończenie rurek od podłogówki.

Decydować się muszę praktycznie już - najpóźniej jutro trzeba zamówić płytki.

Chciałabym pozostawić takie wysokości płytek, jak na wizkach: czyli przy wannie wysoko. To nie będzie wanna tylko do wylegiwania się. Na co dzień to raczej szybki prysznic tudzież chlapiące dzieciaki - stąd wolę płytki + parawan nawannowy. Ale na reszcie płytki jak pisałam: do 100-120 wysokości a wyżej farba. Kolorystykę zmieńcie mi dowolnie :)

Sedes po skosie dlatego, że w przeciwnym razie wchodzisz nogami w pralkę. Albo w umywalkę. Skos to jedyne wygodne rozwiązanie.