Elfir 30.06.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 i jeszcze kilka na sam układ a nie płytki: http://img.shmbk.pl/rimgsph/3720_11d85d5b-f62e-4e8a-ab96-8c5ecd0c5ce9_max_900_1200_-lazienka-styl-rustykalny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 30.06.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Hm. W sklepie na miejscu mam próbki tych płytek z Pasteli. Jeśli zamówię Diamonda to będę mogła go porównać do tych płytek i dobrać... Chyba... Też nie chcę wielu odcieni bieli, dlatego ścianę myślałam pomalować na jakiś kolor. Beż taupe brzmi dobrze. Ale z drugiej strony co za dużo to niezdrowo i nie chcę przesadzić z kolorami. Już przestałam się upierać, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.06.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 próbki możesz sobie zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) Hej O, to by było to! Tylko ciągle nie mam pewności jak to będzie się komponować ze zwykłymi, kwadratowymi, białymi płytkami 20x20. Bo Diamond byłby na ścianie przy dłuższym boku wanny, a przy krótszych bokach byłyby właśnie te standardowe płytki (dlatego, że nie chcę używać detergentów na farbę, a przy myciu baterii... no tak se ne da). Mam nadzieję, że ładnie... xD Kojarzę sobie coś mgliście, że Diamond i arabeski sprzedaje ktoś z forum... nie Ty właśnie? Tak to mój sklep Co do farby na ścianie to jesteś w błędzie ponieważ stosując odpowiednio dobrane farby żadna chemia przy myciu baterii nie szkodzi. Wiem z autopsji bo od 3 lat użytkuje łazienkę pomalowaną na czarno farbą elite ceramic Pary. Ściana przy umywalce jest codziennie szorowana a na dodatek mam w niej baterię podtynkową i więc muszę chcąc nie chcąc czyszcząc baterię pojechać po ścianie i śladów tego mycia jak dotąd na farbie nie ma. Jakby co służę na dowód zdjęciami. Co do doboru koloru różnych elementów łazienkowych faktycznie najlepiej jest zamówić próbki. Moi klienci tak często robią i sobie taką metodę chwalą bo odcieni bieli są tysiące i ciężko czasem na oko wszystkie zgrać ze sobą. Edytowane 1 Lipca 2016 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.07.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Dzięki Ci wielkie za odpowiedź Chyba faktycznie najpierw zamówię próbki. Nowy projekt łazienki. https://drive.google.com/open?id=0B6qbDvBpuoVCWWhMVmRuWExIaGM Lustro będzie naścienne (zakrywające półki w ścianie), umywalka inna, ale jeszcze nie wybraliśmy jaka. Oświetlenie wyszło słabe, więc tylko na jednej wizce wygląda to jako-tako. Podłoga bardzo mi się podoba. Widzę, że kolor na ścianę nad tymi standardowymi płytkami jakiś muszę dać, biały nie wygląda (zlewa się z płytkami). Brakuje jeszcze listwy między ścianą a linią płytek Na ścianie za wanną nie ma nic, bo program takich ładnych płytek jakie planuję to nie ma xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.07.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) Hej Iscra! Ja bym zlikwidowała płytki na wszystkich ścianach za wyjątkiem tych, gdzie będzie korzystało się z prysznica (bo rozumiem, że planujecie parawan nawannowy) czyli we wnęce nad wanną i wzdłuż długiego jej boku - wypłytkowane aż po sufit. Nad wc i pralką zrobiłabym zabudowę - co prawda będą to płytkie szafki, ale w łazience i tak bardzo przydatne. Jeśli chodzi o kolor farby, to nada się każdy, który się Wam podoba. Moja znajoma ma łazienkę w białych płytkach do 2/3wys. ścian i co kilka lat zmienia kolor farby nad nimi oraz kolor dywaników. Za każdym razem wygląda jak całkiem nowa łazienka Edytowane 1 Lipca 2016 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 ale Ci cieplutka łazienka wyszła też bym tych płytek nie dawała wszędzie, o czym Ci już piszę od dłuższego czasu . I jednak trochę w retro bym poszła, może poszukasz jakieś fajnej szafeczki na starociach?? i lusterko też jakieś fajne w ozdobnej ramie, może być białe, chociaż ja dałabym złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 a kolorek nie wiem, na pewno wymyślisz jakiś fajny, u mnie wszystkie ściany białe z wyjątkiem Julkowego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Może przesuniesz ten grzejnik bliżej drzwi, wtedy wejdzie ci tam szafeczka, nawet płytka przyda się na proszki do prania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.07.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Grzejniczka nie przesunę. Jest maleńki, ale zajmuje tak naprawdę cała ścianę... Muszę też brać poprawkę na ościeżnice regulowane przy drzwiach, które też zajmą mi kawałeczek ściany. W korytarzu zaraz przy łazience będzie szafa "gospodarcza": tam będzie mop, odkurzacz, miski, zapasy proszku do prania, itp. W łazience tylko rzeczy "na bieżąco". Uprę się póki co na zostawienie płytek Najwyżej za rok będę robić generalny remont Retro faktycznie może fajnie zagrać do tego, ale konkretne szafki będę wybierać jak już łazienkę zobaczę zrobioną, bo teraz to palcem po piasku tak naprawdę. Z koloru na ścianę myślę o Perłowym Dolomicie z Magnata. Ewentualnie cieplejszy Szlachetny Kryształ. moniss: nad wc na pewno płytkie szafki będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.07.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 kombinuj, dla pocieszeni mogę Ci powiedzieć, że koncepcję na moją łazienkę zmieniałam już z 15 razy i to diametralnie ostatnio kiedy szukałam dla Ciebie fotek mnie olśniło - zamiast boazerii angielskiej w całej łazience będzie tylko okienko z arabeską przy wannie a resztę tylko wapnem malnę i chu u Ciebie przy tej podłodzę dałambym ją w jodełkę, tylko takie drobniutkie płytki dorwać... pomysł na drewnianą podłogę też miałam, panele specjalnie http://atoato.pl/wp-content/uploads/2013/03/ur1035_z_logo.jpg może takie kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.07.2016 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 OK, olśniłaś mnie: kolor farby na ścianę dobiorę do podłogi i już xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Zdecydowanie popieram wersję moniss o zrezygnowaniu z płytek poza tych przy wannie. Na podłodze to ja tam widzę płytki drewnopodobne albo jakieś szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 03.07.2016 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Płytki na ścianie dają mi możliwość odcięcia kolorem podłogi od ściany powyżej płytek. Więc zostanie. Przetestuję jak to wygląda, jak będzie do chrzanu to w nowym domu tak nie zrobię xD Na mieszkaniu BIAŁO. Zagładziowane, zagruntowane. Sypialnie idą do malowania Rany boskie, jaki kolor do dziecięcego? Przypominam, że mamy chłopaka + niespodziankę xD Pokój jest wschodnio-południowy, bardziej nawet południowy. Szarości w dziecięcym nie chcę, ale poza tym jestem otwarta na propozycje. I jaki kolor na korytarz? Silver Pearl z Beckersa podejdzie? Schody będą biało-turkusowe. Kuchnia biała, z brązowym blatem ("dąb lancelot"). Panele: Dąb Jowisz z Kronopola (w marketach znane jako "dąb piaskowy"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 błękity? http://pokojedladzieci.blox.pl/resource/ottonmagazineTOPPICblueroom.jpg http://bi.gazeta.pl/im/4/5754/z5754264O.jpg http://zakupydladziecka.pl/i/dz04MDAmaD04MDA=/d11ed08c/1135-Pokoj_dziecka_strefa_zabawy_wypoczynku.jpg http://funkydiva.pl/wp-content/uploads/2013/05/pokoj-dla-dziecka-13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.07.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Julka ma błękit w pokoju, jak się okazało, kolor roku 2016 tylko nie łączyłam go z majtkowym różem Julka ma leśny pokój Edytowane 3 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.07.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 aaa mam dla Ciebie zachomikowaną inspiracje do dziecięcego http://www.ikeahackers.net/2016/05/transforming-pax-wardrobe-building-child-bedroom.html#WbgYr44MB8BhaDvK.99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.07.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Iscra masz pinterest???? tam jest kopalnia inspiracji. Julce założyłam konto tam i sama wyszukiwała sobie rozwiązań do pokoju. Szukała sobie pomysłów na przyjęcie urodzinowe, zapisuje sobie pomysły na rękodzieło czy tutoriale. Twój synek jest za mały, ale sama coś tam mogłabyś sobie poszperać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.07.2016 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Faktycznie, Pinterest. Zapomniałam o nim xD Dzięki też Emi za linka, do pokoju młodzieży planuję właśnie szafę PAX z ikei z drzwiami przesuwnymi Już rozkminialiśmy z Ternem zawartość: gdzie półki, gdzie drążki, itp. Elfir: błękity brzmią dobrze. Najładniej wygląda odcień z pierwszej inspiracji. Pogrzebię jeszcze Mało piszę na forum, bo mi organizm odłącza zasilanie... :/ Naprawdę, w pierwszej ciąży tak nie było, a teraz organizm wysyła hasło: "połóż się!", a ja w ciągu 30 sekund od glebnięcia zasypiam... Nawet, jeśli planowałam "tylko chwilkę odpocząć". Meh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.07.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Boszzzz jak tu dawno nie zaglądałam Ostatnio była kuchnia na tapecie, a tu już i łazienka i pokój dziecinny. Błękity w dziecinnym wyglądają obłędnie Odpoczywaj, tyle Twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts