mother_nature 05.07.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Zagotowuję wodę na 9 a potem już się gotuje na 5 lub 4 i to wystarczy, żeby nic nie kipiało i się nie przypalało. Nie wiem jakie funkcje mogłyby mi jeszcze się przydać. Są timery do każdego pola, ustawienie godziny włączenia/wyłączenia, alarm zachlapania, alarm przegrzania, blokada przeciw dzieciom/kotom, turbo doładowanie. Z połowy tych funkcji jeszcze nigdy nie korzystałam, być może są jeszcze jakieś Nic nie buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.07.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Mother, Bejaro, Pusiu - jakich producentów macie indukcje? Bo wczytuję się mocno w Wasze opinie EDIT: A, sorry, Pusia napisała, że ma Boscha. Mother ma Tekę. Przyjaciółka Emi Amikę... Hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Moja to dokładnie ten model BOSCH PIE611F17E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.07.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Hm. Znalazłam taką indukcję Whirlpoola:http://www.whirlpool.pl/digitalassets/Picture/web1000x1000/ACM-848-BA_855784801000_1000x1000.jpg Model ACM 848 BA. Ma parę bajerów typu Flexi Cook (czyli magiczne pole grzejne, które może być dwoma osobnymi lub jednym dużym, gdzie mogę rzucić albo brytfankę albo 3 małe garnki), gotowanie na "wolnym ogniu" czy rozpuszczanie (dobre do masła, czekolady, itp). Koszt: jakieś 1400 zł. Hmmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.07.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Whirlpool odpadł. Poczytałam opinie Poszerzone pola grzejne to fantastyczny bajer i to musi być. I kurka wychodzi na to, że dla mnie sensowne indukcje zaczynają się na wyższym pułapie cenowym, a i o białej nie mam co marzyć, jeśli mam się jako-tako zmieścić w budżecie. Natomiast ta płyta Boscha spełnia moje główne założenia: poszerzone pole grzejne (chociaż jedno), biały kolor, cena do 1500 zł. Nie widzę indukcji, nie widzę. Może w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.07.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fw1.bhtml?from=pla&gclid=CKzVzMKS3c0CFesGcwod7RkJZw#opis 150 zł wiecej biała łączone pola ta droższa nie wiem czym się różni http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fos.bhtml Ja mam elektroluxa ale model do zlicowania z blatem tego szukałam. Zagadaj stolarza od kuchni ja mam sprzęt od nich dostałam niższe ceny niż sama znalazłam może policzy z zabudową na 8% ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 patrze zmywarkę i chyba mam taki sam model jaki wybrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.07.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) jednak inny model moja ma światełko, projektor, higienę+, przyspieszenie, szufladę na kosze, 2 spryskiwacze w górnym koszu, łatwe regulowanie wysokości koszy, przystawke do mcycia blach i nie wiem co jeszcze, myje dobrze, wszystkie bajery o których pisałam wyżej są super i korzystam z nich w pelni. wnewia mnie tylko piszczenie - piszczy piii.... piii... piii... piii... piii.... 5 minut przerwy i znowu od nowa całą serie i tak kilka razy aż sie jej nie otworzy. wnerwia mnie to w nocy kiedy juz w łożeczku leze i słysze to piszczenie. mogłaby mnieć też szybki program z szuszeniem.... bosha mam bo zapomniałam napisać Edytowane 5 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.07.2016 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 wnewia mnie tylko piszczenie - piszczy piii.... piii... piii... piii... piii.... 5 minut przerwy i znowu od nowa całą serie i tak kilka razy aż sie jej nie otworzy. wnerwia mnie to w nocy kiedy juz w łożeczku leze i słysze to piszczenie. Emi a nie ma trybu nocnego?? Na nocnym nie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.07.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Nie można tego piszczenia wyłączyć? Moja na szczęście nie gada Za to pralka piszczy, ale to akurat jest plus, bo wiem kiedy iść pranie wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.07.2016 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Przy zmywarce skłaniam się ku SIEMENS SR65M091EU. Wystarczająca Przyszły próbki płytek! Lecę dziś do sklepu przyłożyć je do próbek tych białych klasycznych kwadratów Istnieje spore prawdopodobieństwo, że biały z białym się nie zgra, ale mam pomysł co dalej, bo nie zamówiłam próbek tylko jednej mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 06.07.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fw1.bhtml?from=pla&gclid=CKzVzMKS3c0CFesGcwod7RkJZw#opis 150 zł wiecej biała łączone pola ta droższa nie wiem czym się różni http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fos.bhtmlDroższa jest biała, tańsza srebrna. W Iskrowym rankingu wszelkie szarości są niżej niż czerń, więc musiałaby być ta droższa... Albo czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.07.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ja indukcji nie mam i mieć nie będę bo nie podoba mi się ten wynalazek. Nie odradzam ani nie zachęcam no nie używałam.Pisze tylko dlatego, że padło tu hasło Teka.Nie polecam wręcz odradzam. Miałam zmywarkę kupiona po taniości bo Electrolux się był zużył. Konstrukcja dziwnie lekka jakby z plastiku, drzwiczki trzeba było podnosić i zamykać bo nie współpracowały, nie domywala, dziwny zapach po zmywaniu na wyższych temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.07.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Eee, to tak jak porównywać samochód Mitsubishi z papierem fotograficznym tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.07.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Może i tak ale zrazilam się do marki a jednak i to sprzęt i to sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.07.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Kupiłam płytę Teki, bo akurat wtedy ta firma miała najlepsze opinie w necie. I właściwie to znów bym ją kupiła, zepsuła się tylko raz a winny temu był jakiś marnej jakości czajnik. Za naprawę nie zapłaciłam, gdyż było to w ramach gwarancji Od tamtej pory hula babula a nieraz wszystkie pola są eksploatowane jednocześnie, bo np. pasteryzuję słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.07.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 No to mamy pat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 mam od teki młynek do odpadów - kosztował całe 300 zł i mieli super, nawet skorupki od pistacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.07.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Bo może mieli to oni potrafią, gorzej ze zmywaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ja gorąco polecam indukcję!Nigdy w życiu nie wróciłabym do gazu - na indukcji nie ma tłustego osadu. Płyta elektryczna nie wchodziła w rachubę w nowym domu - nigdy nie udało mi się jej sensownie opanować.Nie ma nic wygodniejszego, przyjemniejszego i dokładniejszego w obsłudze. Te legendy o tym, że niby nie można smażyć naleśników, chyba wymyślają firmy sprzedające gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts