Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

Zagotowuję wodę na 9 a potem już się gotuje na 5 lub 4 i to wystarczy, żeby nic nie kipiało i się nie przypalało. Nie wiem jakie funkcje mogłyby mi jeszcze się przydać. Są timery do każdego pola, ustawienie godziny włączenia/wyłączenia, alarm zachlapania, alarm przegrzania, blokada przeciw dzieciom/kotom, turbo doładowanie. Z połowy tych funkcji jeszcze nigdy nie korzystałam, być może są jeszcze jakieś :lol2: Nic nie buczy :)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hm.

Znalazłam taką indukcję Whirlpoola:

http://www.whirlpool.pl/digitalassets/Picture/web1000x1000/ACM-848-BA_855784801000_1000x1000.jpg

Model ACM 848 BA. Ma parę bajerów typu Flexi Cook (czyli magiczne pole grzejne, które może być dwoma osobnymi lub jednym dużym, gdzie mogę rzucić albo brytfankę albo 3 małe garnki), gotowanie na "wolnym ogniu" czy rozpuszczanie (dobre do masła, czekolady, itp). Koszt: jakieś 1400 zł. Hmmmm....

Whirlpool odpadł. Poczytałam opinie :p

Poszerzone pola grzejne to fantastyczny bajer i to musi być. I kurka wychodzi na to, że dla mnie sensowne indukcje zaczynają się na wyższym pułapie cenowym, a i o białej nie mam co marzyć, jeśli mam się jako-tako zmieścić w budżecie.

Natomiast ta płyta Boscha spełnia moje główne założenia: poszerzone pole grzejne (chociaż jedno), biały kolor, cena do 1500 zł. Nie widzę indukcji, nie widzę. Może w nowym domu?

http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fw1.bhtml?from=pla&gclid=CKzVzMKS3c0CFesGcwod7RkJZw#opis

150 zł wiecej biała łączone pola

ta droższa nie wiem czym się różni

http://www.oleole.pl/plyty-do-zabudowy/electrolux-ehi6540fos.bhtml

Ja mam elektroluxa ale model do zlicowania z blatem tego szukałam.

Zagadaj stolarza od kuchni ja mam sprzęt od nich dostałam niższe ceny niż sama znalazłam może policzy z zabudową na 8% ...

jednak inny model :p

moja ma światełko, projektor, higienę+, przyspieszenie, szufladę na kosze, 2 spryskiwacze w górnym koszu, łatwe regulowanie wysokości koszy, przystawke do mcycia blach i nie wiem co jeszcze,

myje dobrze, wszystkie bajery o których pisałam wyżej są super i korzystam z nich w pelni.

wnewia mnie tylko piszczenie - piszczy piii.... piii... piii... piii... piii.... 5 minut przerwy i znowu od nowa całą serie i tak kilka razy aż sie jej nie otworzy. wnerwia mnie to w nocy kiedy juz w łożeczku leze i słysze to piszczenie.

mogłaby mnieć też szybki program z szuszeniem....

bosha mam bo zapomniałam napisać :lol2:

Edytowane przez Emila3000

wnewia mnie tylko piszczenie - piszczy piii.... piii... piii... piii... piii.... 5 minut przerwy i znowu od nowa całą serie i tak kilka razy aż sie jej nie otworzy. wnerwia mnie to w nocy kiedy juz w łożeczku leze i słysze to piszczenie.

Emi a nie ma trybu nocnego?? Na nocnym nie piszczy :yes:

Przy zmywarce skłaniam się ku SIEMENS SR65M091EU. Wystarczająca :)

Przyszły próbki płytek! Lecę dziś do sklepu przyłożyć je do próbek tych białych klasycznych kwadratów :D Istnieje spore prawdopodobieństwo, że biały z białym się nie zgra, ale mam pomysł co dalej, bo nie zamówiłam próbek tylko jednej mozaiki :D

Droższa jest biała, tańsza srebrna. W Iskrowym rankingu wszelkie szarości są niżej niż czerń, więc musiałaby być ta droższa... Albo czarna.

Ja indukcji nie mam i mieć nie będę bo nie podoba mi się ten wynalazek.

Nie odradzam ani nie zachęcam no nie używałam.

Pisze tylko dlatego, że padło tu hasło Teka.

Nie polecam wręcz odradzam.

Miałam zmywarkę kupiona po taniości bo Electrolux się był zużył.

Konstrukcja dziwnie lekka jakby z plastiku, drzwiczki trzeba było podnosić i zamykać bo nie współpracowały, nie domywala, dziwny zapach po zmywaniu na wyższych temperaturach.

Kupiłam płytę Teki, bo akurat wtedy ta firma miała najlepsze opinie w necie. I właściwie to znów bym ją kupiła, zepsuła się tylko raz a winny temu był jakiś marnej jakości czajnik. Za naprawę nie zapłaciłam, gdyż było to w ramach gwarancji :) Od tamtej pory hula babula a nieraz wszystkie pola są eksploatowane jednocześnie, bo np. pasteryzuję słoiki.

Ja gorąco polecam indukcję!

Nigdy w życiu nie wróciłabym do gazu - na indukcji nie ma tłustego osadu. Płyta elektryczna nie wchodziła w rachubę w nowym domu - nigdy nie udało mi się jej sensownie opanować.

Nie ma nic wygodniejszego, przyjemniejszego i dokładniejszego w obsłudze.

Te legendy o tym, że niby nie można smażyć naleśników, chyba wymyślają firmy sprzedające gaz.