Iscra 06.07.2016 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Ja gorąco polecam indukcję! Nigdy w życiu nie wróciłabym do gazu - na indukcji nie ma tłustego osadu. Płyta elektryczna nie wchodziła w rachubę w nowym domu - nigdy nie udało mi się jej sensownie opanować. Nie ma nic wygodniejszego, przyjemniejszego i dokładniejszego w obsłudze. Te legendy o tym, że niby nie można smażyć naleśników, chyba wymyślają firmy sprzedające gaz. Ja korzystałam ze wszystkiego: gaz, indukcja, elektryczna ceramiczna. Na wszystkim gotować umiem, więc to dla mnie nie wyznacznik Odczułam też różnicę w gazie z sieci i z butli - ten sieciowy to chyba jakiś chrzczony, bo słabizna. Z butli zawsze lepiej się gotowało. Jeszcze myślę, jeszcze nie zdecydowałam. Gaz akurat odpada ze względu na osady z tłuszczu, więc zostaje zwykła płyta ceramiczna albo indukcja. Haha, wygrałyście z łazienką Będzie farba i tylko ściana przy dłuższym boku wanny w ozdobnej mozaice A wiecie dlaczego? Bo Tubądzin, producent tych płytek, które miały być na reszcie łazienki, nie ma nawet planów produkcji i trzeba by czekać tak z miesiąc lub dwa I nigdzie po hurtowniach tego ni ma. Łazienka będzie więc taka: - podłoga płytki Mattina Sabbia - ściana za wanną arabeska Adriatyk - reszta ścian farba łazienkowa Tikkurilli F 481 http://www.cerrad.pl/produkty/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/a/mattina-_2_.jpg http://www.tikkurila.pl/images/swatches/info/tikkurila_f481.gif Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Iscra - przecież ceramiczna to jest energożerny przeżytek. Ktoś jeszcze wybiera ceramiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.07.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Iscra - przecież ceramiczna to jest energożerny przeżytek. Ktoś jeszcze wybiera ceramiczną? Wiesz, mam przykład moich rodziców - kupili 15 lat temu i dopiero teraz zaczyna się psuć. Z tym, że psucie nie oznacza, że któryś moduł całkowicie się spalił, a jedynie to, że grzeje na maxa i nieważne co ustawisz xD Niemal 15 lat bez zarzutu (a 14 na pewno) - to całkiem niezły wynik. Kuchnia zdążyła przejść odświeżenie, a płyta została. Tak, wiem, wcale to nie musi oznaczać, ze trafię na równie bezawaryjną. Ale: znam płytę, znam wady i zalety. Stąd waham się między ceramiczną a indukcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 06.07.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Moja stara plyta ceramiczna ma 16 lat i działa teraz będą korzystać nowi właściciele. Ale wg mnie to dlatego że to sprzęty jeszcze made in Germany bez chińskich podzespołów.Wszystkie stare sprzęty w kuchni działają u mnie jeszcze jedyny problem to piekarnik wywala korki jak włączę szybkie nagrzewanie od zera, przy normalnym trybie rozgrzewania jest ok reszta działa ale może to wina instalacji. Ostatnio znalazlam gwarancję na pralkę samsunga zakup 02 2006 sama się zdziwiłam nic nie siadło. Niestety mam pecha do ekspresów 3 już i awaryjny. Nie namawiam na nic tym bardziej że znasz wady i zalety ale z żywotnością to chyba loteria....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Wiesz, mam przykład moich rodziców - kupili 15 lat temu i dopiero teraz zaczyna się psuć. Z tym, że psucie nie oznacza, że któryś moduł całkowicie się spalił, a jedynie to, że grzeje na maxa i nieważne co ustawisz xD Niemal 15 lat bez zarzutu (a 14 na pewno) - to całkiem niezły wynik. Kuchnia zdążyła przejść odświeżenie, a płyta została. Ale oni mają starą płytę. A mówimy o wyborze na dziś sprzętu do kuchni. Indukcja w użytkowaniu jest wielokrotnie tańsza. Pomijam wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.07.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Hm, powiem tak. Rodzice mają płytę Boscha i dopiero teraz szwankuje (po 15 latach).Mają też pralkę Boscha i od kilkunastu lat działa.My mamy pralkę Boscha od 6 lat i też bez zarzutu.Opinie o tej białej ceramicznej płycie Boscha były różne, ale w żadnej z nich nie spotkałam się z zarzutem, że się psuje (w przeciwieństwie do Whirlpoola...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2016 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 No dobra, znów o łazience cisza xD Zestawienie kolorów jakie dałam wcześniej pasuje czy się gryzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Pasuje jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Taki pomysł w celu zrównoważenia budżetu xD Arabeskę w łazience dać nie na cała ścianę, a jedynie pas wysokości 1m zaraz nad dłuższym bokiem wanny. Wyżej farba. Opcja druga:Pas metrowej szerokości od wanny do sufitu, po bokach farba. I teraz tak... jak to ładnie zakończyć? Listwami jakimiś obrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 może taką sztukaterią ze stryropianu, albo listwa ceramiczną jak znajdziesz ładną, albo wyrównać tynkiem, albo drewnianą listweką a w ogóle ciężko mi sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2016 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 lub Uwielbiam swoje umiejętności w paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 07.07.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 a w ogóle ciężko mi sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać Zamiast arabeski na całej ścianie nad wanną, wrzucilibyśmy tam na środku pas o szerokości ok metra wysoki do sufitu. Różnica w cenie ponad 800 zł, więc opcja mocno kusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 A może by jednak naciągnąć troszkę budżet i mieć to jedno wow choćby tylko na jednej ścianie??? Czasem trzeba coś drożej żeby gdzieś Indziej taniej Ja bym zrobiła " ramkę" z czarnej arabeski... to tak po taniości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Iscra niczym rasowy grafik to może arabeska po środku w ramce, a dookoła zwykłe białe płytki, chociażby kwadraty białe z casto marki casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.07.2016 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Iscra, wersja 1 mozaiki bardziej mi się podoba. Dałabym jakąś listwę, tak jak Emilka napisała.Wersja 2 też fajna, optycznie ta ściana wydawałaby się wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2016 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Iscra niczym rasowy grafik Raczej grafik płakał jak projektował Sama chyba bardziej skłaniam się ku opcji nr 2 z listwami styropianowymi po bokach. Listwy wąskie, takie max 2-3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Do kuchni piekarnik i zmywarka zostały jak było wcześniej, do gotowania zamówiliśmy ostatecznie indukcję BOSCH PIF651FC1E. Dziś/jutro zamawiam mozaikę do łazienki. Chyba zrobię pas o szerokości 1m od sufitu do wanny. Uwzględniając listwę - od ścian bocznych zostanie po ok. 35 cm z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 oj to może nie warto kombinować z tym pasem???? żeby kurde kiczowato nie wyszło... nie widziałam nigdy takiego rozwiazania z tym pasem pionowym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 tu arabeski są wśród innych płytek ale czy u CIebie będą zachowane proporcje - tutaj nie siega do sufitu ani do podłogi. naklej sobie taśmę malarską, albo namaluj sobie na kartce zachowujac skalę. ja raczej szłabym w okienko - czyli arabeski po środku, dookola ramka z dekorka - może być czarny, i reszta w tanich płytkach - arabeski bierzesz niebieskie, więc nie musisz dobierać bieli do bieli - np. moje cegiełki z casto za 18 zł m2 kupowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.07.2016 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 naklej sobie taśmę malarską, albo namaluj sobie na kartce zachowujac skalę. ja raczej szłabym w okienko - czyli arabeski po środku, dookola ramka z dekorka - może być czarny, i reszta w tanich płytkach - arabeski bierzesz niebieskie, więc nie musisz dobierać bieli do bieli - np. moje cegiełki z casto za 18 zł m2 kupowałam. Porysowałam sobie na kartce, przyjrzałam się Twoim inspirkom (dzięki, Emi, u mnie gugiel nie działa xD A przynajmniej ja nic nie potrafiłam znaleźć...) Widzę potencjał To naprawdę może fajnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts