Konsultant Viessmann 12.05.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 czy służycie także pomocą co do PC gruntowych? jak tak to czy istnieje możliwość wyliczenia zapotrzebowania na ciepło i zaproponowania określonej oferty? mam tu na myśli PC+odwierty+podłogówka+ chyba pojemnik na cwu pozdrawiam Witam! Oczywiście, mamy również szeroka ofertę na gruntowe pompy ciepła. Co do kompleksowe obsługi - polecam naszych autoryzowanych partnerów - znajdziesz TUTAJ takiego, które jest najbliższy twojej lokalizacji. Nasi partnerzy są przez nas szkoleni i oferują: Bezpłatne, niezobowiązujące i indywidualne doradztwo, także bezpośrednio w miejscu instalacji Określenie zapotrzebowania na ciepło/wodę użytkową w gospodarstwie domowym/nieruchomości klienta Konkretne zalecenie, który nośnik energii – olej, gaz, energia słoneczna, drewno, ciepło z powietrza i gruntu – najlepiej odpowiada danemu zamierzeniu budowlanemu lub modernizacyjnemu Informacje o możliwości połączenia różnych nośników energii w celu osiągnięcia maksymalnych oszczędności Kontrola komina w porozumieniu z kominiarzem pod kątem przystosowania do nowego kotła grzewczego oraz spełnienia wymogów ustawowych Poglądowa kalkulacja potencjału oszczędności kosztów ogrzewania dzięki modernizacji Informacje dotyczące publicznego dofinansowania oraz wsparcia na etapie składania wniosków Kalkulacja okresu zwrotu nakładów inwestycyjnych nowej instalacji grzewczej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 09.06.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 WitamWskocze w temat z zapytaniem bardzo ogolnym.Ile kosztowalaby cala instalacja lacznie z podlogowka pompy pow.woda do budynku o powierzchni grzewczej 250mkw .Sciany porotherm,ocieplenie 20cm ,okna i drzwi dwuszybowe,went. mechaniczna.Zadaje pytanie czysto orientacyjnie ,biorac pod uwage tansze pompy np. Ecopower C14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 10.06.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Witam Wskocze w temat z zapytaniem bardzo ogolnym.Ile kosztowalaby cala instalacja lacznie z podlogowka pompy pow.woda do budynku o powierzchni grzewczej 250mkw .Sciany porotherm,ocieplenie 20cm ,okna i drzwi dwuszybowe,went. mechaniczna.Zadaje pytanie czysto orientacyjnie ,biorac pod uwage tansze pompy np. Ecopower C14 Ja również odpowiem niestety bardzo ogólnie i odeślę Pana do naszych partnerów sprzedażowych i serwisowych, którzy na podstawie większej ilośc informacji, planu budynku OZC itd dobiorą urządzenie i zasugerują ceny i sposób wykonania. Polecam poszukać na naszej stronie: TUTAJ wyszukasz najbliższego partnera. No i przypominam o trwającej promocji na pompy ciepła Viessmann! Szczegóły TUTAJ Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 12.06.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Witam Wskocze w temat z zapytaniem bardzo ogolnym.Ile kosztowalaby cala instalacja lacznie z podlogowka pompy pow.woda do budynku o powierzchni grzewczej 250mkw .Sciany porotherm,ocieplenie 20cm ,okna i drzwi dwuszybowe,went. mechaniczna.Zadaje pytanie czysto orientacyjnie ,biorac pod uwage tansze pompy np. Ecopower C14 Należy wyliczyć zapotrzebowanie itp. Ale myślę że poniżej 50.000 z podlogowką może być problem jeżeli jest to 250m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 18.06.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 a przy ogrzewaniu podłogowym trzeba jakoś inaczej zrobić podłogę?? Tzn wylewka z innego rodzaju betonu niż przy braku ogrzewania w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.06.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 a przy ogrzewaniu podłogowym trzeba jakoś inaczej zrobić podłogę?? Tzn wylewka z innego rodzaju betonu niż przy braku ogrzewania w podłodze? Nie,jedynie grubsza o 2-3cm będzie wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.06.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 a przy ogrzewaniu podłogowym trzeba jakoś inaczej zrobić podłogę?? Tzn wylewka z innego rodzaju betonu niż przy braku ogrzewania w podłodze? Dobrze byłoby dodać plastyfikator i dla wzmocnienia posadzki włókna rozproszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 a ja polecam anhydryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 23.06.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 To i ja polecę anhydryt . Ps. brawo TY Elfir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.06.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 a ja polecam anhydryt Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 na posadzki z ogrzewaniem podłogowym - nie pęka, można dać cieńszą warstwę, nie wymaga dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 23.06.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Ja właśnie rozważam jaką wylewkę u siebie zastosować.100 % ogrzewanie podłogowe znam zalety i wady obu wylewek a mimo to dalej trudno mi podjąć decyzję.Jeszcze trochę czasu mam ale imo nie daje mi spokoju ten temat.Tzn jedynym co przemawia za tradycyjną to lepsza akumulacja ciekawe ile szybciej wystygnie anhydryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.06.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Tzn jedynym co przemawia za tradycyjną to lepsza akumulacja ciekawe ile szybciej wystygnie anhydryt Szybko ze względu na cienką warstwę. Jesli zamierzasz grzać akumulacyjnie miksokret jeśli bez patrzenia na taryfy anhydryt no chyba,że zapakujesz 8-9cm anhydrytu to anhydryt ale to bezsens bo jedyna jego zaleta to cienka warstwa czyli szybkie i bezpośrednie oddawanie ciepła,dla innych to jest własnie wadą. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 24.06.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Jeśli ktoś planuje np. gres polerowany to anhydryt i mniejsza ilośc dylatacji może być pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 24.06.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Właśnie cały myk jest taki że nie wiem jeszcze czym będę pędzić tą podłogówkę celuję w PC PW ale nie wiem jak wyjdę z kasą na koniec budowy możliwe że będzie to zwykły kocioł elektryczny lub bufor ciepła.Miejsce na posadzkę mam może być grubsza z 8-9 cm bo taką zakładałem właśnie. Sąsiadowi zrobili z miksokreta i ogólnie wszystko ładnie pięknie zatarta itd tylko ma taki głuchy pogłos ta posadzka jak się chodzi zupełnie inaczej niż np na wylewce betonowej nie wiem może po położeniu kafli ten pogłos zniknie ale byłem nieco zdziwiony tym faktem. No dobra czyli pod PC powietrze woda 100% podłogówki co byście wybrali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.06.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 No dobra czyli pod PC powietrze woda 100% podłogówki co byście wybrali ? Czy to PC p-w,czy bufor czy kociołek elektryczny lepiej jak jest wylewka akumulacyjna. Dla niektórych wada ale dla mnie zaletą jest właśnie wylewka cementowa bo ma dużą bezwładność i fajnie stabilizuje temperaturę w domu na stałym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.06.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 chyba, że dom jest już tak bardzo akumulacyjny, że wylewka nie gra już dużej roli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.06.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 chyba, że dom jest już tak bardzo akumulacyjny, że wylewka nie gra już dużej roli No chyba,że Ale ileś tam m3 betonu bezpośrednio nagrzane do optymalnej temperatury na dłużej posłuży niż nawet ściany z silikatu pośrednio nagrzane powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.07.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 No chyba,że Ale ileś tam m3 betonu bezpośrednio nagrzane do optymalnej temperatury na dłużej posłuży niż nawet ściany z silikatu pośrednio nagrzane powietrzem. Sorki ale jakie to ma znaczenie jak wyłączasz grzanie czy beton ( silka ) był nagrzany bezpośrednio czy pośrednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostrowiecc16 25.07.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 U mojego wujka w łazience jest podgrzewana podłoga, bardzo podoba mi się to rozwiązanie. Myślę o czymś takim u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts