Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w zorientowaniu i aranżacji pomieszczeń w domu.

Recommended Posts

Witam. Posiadam taką działkę:

Selection_003.jpg

Wjazd jest od południa wiec troche średnie ustawienie. Wobec tego chcialbym spytac, jak najlepiej usytuować taki budynek na działce tzn. czy dłuższym bokiem do dzialki 5743, czy to 5744 i generalnie jak rozmieścic pomieszczenia w takim domu.

Myslalem o projekcie Gienia 2 (http://pracownia-projekty.dom.pl/hr_gienia_ii_klasyk_wersja_b_pojedynczy_garaz_paliwo_stale_ce.htm) ale nie wiem czy ustawienie pokoi w nim jest odpowiednie.

Dzieki.

Witam. Posiadam taką działkę:

[ATTACH=CONFIG]353875[/ATTACH]

Wjazd jest od południa wiec troche średnie ustawienie. Wobec tego chcialbym spytac, jak najlepiej usytuować taki budynek na działce tzn. czy dłuższym bokiem do dzialki 5743, czy to 5744 i generalnie jak rozmieścic pomieszczenia w takim domu.

Myslalem o projekcie Gienia 2 (http://pracownia-projekty.dom.pl/hr_gienia_ii_klasyk_wersja_b_pojedynczy_garaz_paliwo_stale_ce.htm) ale nie wiem czy ustawienie pokoi w nim jest odpowiednie.

Dzieki.

Najbardziej by pasilo da garazem od tylu. Bo robiac frontem do ulicy taraz masz wiecznie w cieniu, od polnocy daje sie pomieszczenia typu kotlownia czy garaz. A dajac garazem do ulicy taras bedziesz miak w cieniy po poludniu.

Chyba ze jakies lustrzane odbicie byc pokombinowal, ja nie mam takiej orientacji w przestrzeni zeby w glowie to ulozyc :)