kaska4410 25.04.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Czy taka lampa okrągła o średnicy 30 cm, 24 W i 1300 lumenów oświetli mi właściwie przedpokój o wymiarach 1,3 x 3,5m ? Czy należałoby dać takie dwie? W sklepie budowlanym nie za bardzo widać jak to mocno świeci, a tamtejsza pomoc nie była wstanie mi powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 25.04.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Wszystko zależy co mamy na myśli pod pojęciem właściwie, oraz od konstrukcji lampy.Przy 3,5m przedpokoju lampa LED wisząca na wysokości 2,7mb posiadająca kąt świecenia 110* gdyż jej klosz nie jest wypukły spowoduje prawidłowe oświetlenie podłogi oraz ścian do wysokości 1,5 - 2,2m. Niestety w narożnikach sufitu w zależności od koloru ścian i podłogi mogą pojawić się pola zacienione wpływające na odczucia oświetlenia jakie są typowe dla człowieka.W zależności od wspomnianego koloru oświecanych powierzchni pola te zostaną bardziej lub mniej oświetlane poprzez odbite promienie świetlne.Więcej szczegółów podam po publikacji linka do owej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska4410 25.04.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 http://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/reflektorki-i-oprawy-stropowe/oprawy-stropowe-oczka/oprawa-natynkowa-led-mars-polux,p383980,l975.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.04.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) http://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/reflektorki-i-oprawy-stropowe/oprawy-stropowe-oczka/oprawa-natynkowa-led-mars-polux,p383980,l975.html Powiem tak. Jedna może być za mało a dwie za dużo. Kup jedną zrób prowizorkę i sam ocenisz. Przy LED-ach trudno jest coś doradzić a nie chcę Cię wprowadzać w błąd bo każdy patrzący będzie miał inne odczucia. Widziałem je w sklepie ale ocena ich świecenia w tak jasnej hali jaką jest sklep nic nie wnosi, tym bardziej że na dziale oświetlenia zawsze jest jaśniej. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska4410 27.04.2016 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Ok, spróbuję z jedną. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts