szczukot 25.04.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 WitamCzy ktoś zna jakiś sterownik który :1) obsługuje pompy z płynną regulacją (PWM)2) ma otwarty i dostępny jakiś port komunikacyjny umozliwiający czytanie/zapisanie ustawień itp Na razie teoretycznie widzę coś takiego jak :http://keno-energy.istore.pl/pl/zaawansowany-sterownik-kontroler-solarny-solarcomp-951-4-czujniki-temperatury-kolektory-sloneczne.htmlihttp://www.frisko24.pl/ATTO_SOL_regulator_solarny-151.html Ale musze jeszcze poczytać czy faktycznie jest to co napisałem. Znacie coś jeszcze ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.04.2016 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 No i po analizach w sumie tylko jeden spełnia wymagania : http://www.frisko.com.pl/produkty/rodzina-atto/atto-sun-atto2-sun/ Niestety ma tylko dwa schematy podłączeń i niezbyt dużo danych na panelu widocznych Sporo sterowników odpada jak sie nie chce wchodzić na dach i wymieniać czujnika temperatury. Bo w różnych są stosowane z 2-3 czujniki o różnych charakterystykach. Sporo więc mi odpadło. Został mi ST-402. Ma wszystko (oprócz podłączenia do komputera) i kosztuje z 300 zł. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 28.04.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Co za charakterystyki chcesz uzyskiwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.04.2016 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Chodzi mi o to, że czujniki są różnego typu (PT1000, NTC10k itp).Ja mam u siebie zamontowane PT1000, więc tylko sterowniki z takimi czujnikami mogę kupić (oczywiście mowa o kolektorach, bo wymienić przy zbiorniku itp to nie ma problemu). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 28.04.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Został mi ST-402. Ma wszystko (oprócz podłączenia do komputera) i kosztuje z 300 zł. Fantom Ten co prawda nie ma podłączenia do kompa ale za to ma podłączenie do neta. Na wybranej stronie poprzez ruter lecą sobie dane na stronę i kreślą wykresy. Trzeba tylko jeszcze dokupić moduł Ethernet ST-500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.04.2016 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Tak - to widziałem. Ale cena tego dodatku to cena dwóch sterowników Przegięcie. W wielu modelach ogólnie dostęp do rs232 czy rs485 jest jakby w cenie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.05.2016 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 No i nie wiem. Mam ten ST-402n ale nie widzę w nich żadnych wyjść sterujących PWM Ani w instrukcji ani na obudowie nie ma do tego żadnego opisu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts