jnow1 27.04.2016 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Dzień dobry, biorę udział w akcji Energia Razem organizowanej przez Federację Konsumentów. Celem akcji jest zarówno obniżenie stawek dla wszystkich konsumentów, jak i zapewnienie im uczciwych warunków zakupu energii elektrycznej. Organizatorzy kampanii, Federacja Konsumentów, wiedzą, że ceny na rynku mogą być niższe. Sposobem na to jest zorganizowanie grupy ludzi, którzy wspólnie zmienią sprzedawcę energii. Konsumenci biorący udział w grupowej zmianie sprzedawcy energii mogą mieć pewność, że podpisana przez nich umowa będzie uczciwa i zgodna z prawem, a także nie będzie zawierała niepotrzebnych kar umownych czy niejasnych zapisów. Im więcej osób dołączy do akcji, tym lepsze warunki uzyskają wszyscy konsumenci, którzy wezmą w niej udział. Po zakończeniu kampanii wszystkim uczestnikom zostaną przesłane spersonalizowane kalkulacje możliwych do osiągnięcia oszczędności. Wówczas każdy będzie mógł podjąć decyzję, czy skorzysta z możliwości grupowej zmiany sprzedawcy energii, czy pozostanie przy dotychczasowym. Zapisz się już teraz bez jakichkolwiek opłat lub zobowiązań. Tak, chce sie zapisac http://link.prizewize.nl/services/emails/links/807797d8085b4059a8b083b818a1f348.ref Co dalej? 1. Po otrzymaniu Twojego zgłoszenia skontaktujemy się z różnymi sprzedawcami energii, aby uzyskać dla Ciebie najlepsze możliwe warunki.2. W marcu 2016 otrzymasz spersonalizowaną kalkulację z obliczonymi oszczędnościami.3. Wówczas zdecydujesz, czy skorzystasz z naszej propozycji i zmienisz sprzedawcę energii, czy pozostaniesz przy dotychczasowym. Jeśli zdecydujesz się zaakceptować proponowane warunki, Federacja Konsumentów dopilnuje za Ciebie reszty. Masz więcej pytań? Odwiedź stronę internetową Energia Razem lub zadzwoń pod numer (22) 211-80-55, Federacja Konsumentów z przyjemnością Ci wszystko wyjaśni. Zapraszam Cię do udziału w akcji Energia Razem. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.04.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Więcej pytań nie mam. I nie będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 29.04.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 1. Po otrzymaniu Twojego zgłoszenia skontaktujemy się z różnymi sprzedawcami energii, aby uzyskać dla Ciebie najlepsze możliwe warunki. (...) Federacja Konsumentów dopilnuje za Ciebie reszty. Oczywiście wszystko charytatywnie, ani złotówki za to nie bierzecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 26.09.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Nie chciałem zakładać nowego wątku, stąd odgrzebałem starszy.Podzielcie się ze mną kosztami netto za 1 kwh energii w taryfie G12w?Obecnie jestem w PGE- netto płace 28 gr w pierwszej taryfie i 20 gr w drugiej. Myślę o zmianie dystrybutora z tańszego.W necie natknąłem się na taki ranking.TUTAJ Nie jestem pewny na ile jest on rzetelny ale Pulsar Energia (numer jeden w rankingu) w taryfie G12w proponuje:25 gr za 1 kwh w pierwszą i 14 gr w drugiej taryfie. podane ceny są cenami netto Brutto odpowiednio 30 i 17 gr. Umowa na 36 miechów.Co o tym sądzicie może będzie taniej w Energa?Wpisujcie proszę swoich dostawców wraz z cenami za kwh. Na pewno przydadzą się innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 26.09.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Energa G11 - ok. 0,67PLN za1kWh brutto z przesyłem,G12 - ok. 0,40/0,75 za 1kWh brutto z przesyłem.Ale mieszkam w najdroższym rejonie Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 28.09.2017 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Tyle że często są pewne "dodatkowe opłaty". Np. w Energa jak masz u nich wszystko to nie płacisz opłaty "marketingowej" i to wcale nie małej bo chyba 10zł.jak masz prąd od innego dostawcy a jedynie przesył od Energa to ta opłata się już pojawia ..Tak samo sprzedawca samej energii ma swoją opłatę i też w większosci jest to 10zł (jak nie wiecej) , więc od razu masz 20zł (netto) więcej jak masz umowę "podzieloną". Często też umowa zawiera czas trwania promocyjnych cen które często są krótsze niż czas samej podpisanej umowy a kary za przedterminowe zerwanie spore ... Dlatego poza cenami warto zobaczyć jakie sa opłaty dodatkowe i jak długo trwa umowa i czy jest gwarancja takich cen i opłat przez cały okres umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 28.09.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Tyle że często są pewne "dodatkowe opłaty". Np. w Energa jak masz u nich wszystko to nie płacisz opłaty "marketingowej" i to wcale nie małej bo chyba 10zł.jak masz prąd od innego dostawcy a jedynie przesył od Energa to ta opłata się już pojawia .. Tak samo sprzedawca samej energii ma swoją opłatę i też w większosci jest to 10zł (jak nie wiecej) , więc od razu masz 20zł (netto) więcej jak masz umowę "podzieloną". Często też umowa zawiera czas trwania promocyjnych cen które często są krótsze niż czas samej podpisanej umowy a kary za przedterminowe zerwanie spore ... Dlatego poza cenami warto zobaczyć jakie sa opłaty dodatkowe i jak długo trwa umowa i czy jest gwarancja takich cen i opłat przez cały okres umowy Słusznie zauważyłeś, że za zerwanie umowy zmuszeni jesteśmy zapłacić karę umowną. W moim przypadku to 50 zł, plus 3.40zł za każdy miesiąc, który pozostał do upływu umowy. W moim przypadku to koszt rzędu 130 zł. Dlatego też zastanawiam się czy nie lepiej jeszcze poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 29.09.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 w PGE odział Żyrardów ceny z przesyłem brutto w zł, w nawiasie stała za miesiąc suma kosztów(op handlowa,dystryb, przejsciowa, abo)uwzględniona zostałą oplata przejsciowa dla gospodarstwa które zuzywają ponad 1200kWh rocznie(6,5 netto) tania/droga to stosunek godzin w tygodniu z taryfą tanią i drogą G11 (22,94)tania/droga/średnia 0,568875G12 (25,87)tania 0,324228droga 0,646488średnia tygodniowa 0,512213tania/droga 70/98G12n (25,87)tania 0,598518droga 0,309837średnia tygodniowa 0,516037714tania/droga 48/120G12W (25,59)tania 0,353502droga 0,658911średnia tygodniowa 0,48075575tania/droga 98/70 inne oplaty przejściowe 500-1200 stawka 1,9 netto, ponizej 500 stawka 0,45 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts