Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy! aranżacja kuchni - totalny brak koncepcji.

madziiiula

Recommended Posts

Witam Was

mam ogromną nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś kto zechciałby pomóc mi w aranżacji kuchni, na którą już nie mam głowy :( W przyszłym tygodniu przychodzą na budowę panowie tynkarze a ja nie mam kompletnie pomysłu na projekt.

IMG_20160427_145934#2.jpg[

Wiem na pewno, że chcę zabudowę szafek wiszących po sam sufit ( z racji tego, że w domku nie ma kompletnie miejsca na przechowywanie). W miejscu gdzie w projekcie jest spiżarnia, zrezygnowałam z tej ścianki i chciałabym zabudować tą wnękę słupkiem z lodówką i piekarnikiem (również jak najwyżej).

Pomyślałam też, że może uda się nam zmieścić na środku małą wyspę?!

Liczę na Waszą pomoc, bo mi już ręce opadają. Może ktoś zdoła mi podsunąć jakiś ciekawy pomysł !

a gdzie chcesz tę zabudowę po sufit, skoro na każdej ścianie okna?

Ja tam widzę, że problem jest już z sensownym umieszczeniem płyty grzejnej. Płyta w narożniku - kto to wymyśla? Człowiek, który w życiu w kuchni nie gotował czy co?

Edytowane przez Elfir

Zamknęłabym jedno przejście do kuchni - po co dwa w tak niedużej przestrzeni? Można tam przenieść płytę i gotować frontem do przebywających w salonie/jadalni. Masz wtedy bardzo dużo szafek dolnych. Między oknami można dać kilka wiszących + w miejscu spiżarki pełną zabudowę z lodówką i piekarnikiem.

Chciałabym wiszące szafki między oknami w narożnikach, myślałam o tym aby skończyć zabudowę mebli przed oknem z lewej strony. Żeby całości nie wyprowadzać aż tak daleko.

Nie chciałabym kuchenki w narożniku, kompletnie mi to nie odpowiada. Ale za to nie mam rozwiązania zastępczego.