arekw86 05.05.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Witam. Mam pytanie czy istnieje jakiś sposób na uszczelnienie przeciekającej rurki baterii wannowej wolnostojącej ? Zakupiłem jakieś dwa lata temu taka baterie i było wszystko ok teraz rurka przecieka przy łączeniu z gwintem. Dodam tylko ze ta rurka jest rurka dekoracyjna i próbowałem już odkręcenie danego gwintu od tej rurki, lecz nie udało mi się gdyż balem się ze ja uszkodzę. Wiec pozostaje uszczelnienie od zewnątrz? Czy istnieje jakiś sposób ?Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2016 przez arekw86 dodanie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.05.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 na odkręconej suchej rurce spróbuj nanieść na całe cieknące połączenie żywicę epoxydową.Aby nie ściekała bo utwardzanie jest czasochłonne proponuję po naniesieniu okleić taśmą.Ktoś to kieduś musiał skręcić więc jak się nie uda poprawić połączenia poprzez rozkręcenie lub sklejanie to tylko i wyłącznie wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts