dareqn 07.05.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Witam. Mam do zagospodarowania 30 metrów kwadratowych działki, na której rosną chwasty i trzeba podnieść poziom o 10 cm. Później chcę posiać trawę. Moje pytanie: czy taki teren trzeba przekopać i polać roundapem przed rozplantowaniem ziemi? Czy może wystarczy samo przekopanie? Chciałbym uniknąć zachwaszczenia później. Będę wdzięczny za pomoc. A teren wygląda tak:http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/gfU8io8hZMTclrkfvbty3qaojj06OV Edytowane 7 Maja 2016 przez dareqn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 07.05.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Ja mam tylko jedną uwagę - jeśli pisząc "teren trzeba przekopać i polać roundapem" masz na myśli właśnie taką kolejność, to źle kombinujesz. Roundup działa na części zielone roślin, wtedy, gdy te jeszcze żyją i się rozwijają. Także, jak już, to najpierw polać, potem kopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareqn 07.05.2016 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 No tak faktycznie źle się wyraziłem. Najpierw polać, potem przekopać, potem rozplantować nową ziemię. Obejdzie się bez przekopania czy raczej jest to konieczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 07.05.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 No tak faktycznie źle się wyraziłem. Najpierw polać, potem przekopać, potem rozplantować nową ziemię. Obejdzie się bez przekopania czy raczej jest to konieczność? Bez sensu przekopywac, zlej roundapem, jak zeschnie to nawiez ziemi i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 09.05.2016 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Polecam przed nawiezieniem ziemi rozłożenie siatki przeciw kretom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Czy ziemia, którą nawieziesz będzie odchwaszczona? Jeśli nie, to nawieź ziemi i przekop, aby wymieszać z glebą na działce. Odczekaj miesiąc, aż wyrosną chwasty. Dopiero wówczas użyj Roundapu i zakładaj trawnik. Inaczej strata kasy na herbicyd, bo i tak trzeba odczekać aż w nawiezionej ziemi rozwiną się chwasty z nasion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareqn 10.05.2016 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 W sumie jeszcze się na d tym nie zastanawiałem. Chodzi mi po głowie, żeby wysypać ziemię, poczekać trochę aż wyrosną chwasty, zlać je i położyć trawę z rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 10.05.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 W sumie jeszcze się na d tym nie zastanawiałem. Chodzi mi po głowie, żeby wysypać ziemię, poczekać trochę aż wyrosną chwasty, zlać je i położyć trawę z rolki moim zdaniem będzie ok, jeżeli zachwaszczenie jest mega duże to może zlać randapem przez wyłożeniem ziemi, potem poczekać co wyjdzie, zlać jeszcze raz i dopiero położyć trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareqn 10.05.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 czy na oryginalną ziemię można rozłożyć po całości plandekę ogrodową czy raczej odradzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareqn 14.05.2016 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Ponawiam pytanie o plandekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olafu80 17.05.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 jeżeli nie będziesz potem kiedyś tego przekopywał to ja bym rzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts