Kamil95 07.05.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Witam, wybieram lampę do pokoju i dowiedziałem się, że w niektórych lampach nie można wymienić żarówki. http://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/lampy-wiszace-plafony/listwa-wiszaca-melodie-italux,p364503,l956.html#opis Czy w tej lampie i innych z tej serii można wymieniać żarówki? Jeśli tak to dobrze by było jakby ktoś podał linka do żarówki albo chociaż nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.05.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 To ma być reklama handlowa czy autoreklama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.05.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 To reklama z Sosnowca Z reguły lampy które nie mają wymiennych żarówek budowę opierają na zintegrowanych na płytkach diodach LED. Tak też jest i w tym przypadku. Płytki ze zintegrowanymi diodami nie dostaniemy w sklepach a wymiana uszkodzonej diody polega na lutowaniu wyprowadzeń, i jest raczej kłopotliwa dla zwykłego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil95 08.05.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Sory, nie wiedziałem, że nie można podawać linków czy coś :/ Nie jest to żadna reklama, po prostu szukam lampy do pokoju, a nie chce kupić żebym potem nie umiał wymienić żarówki. Dzięki za odpowiedź, w takim razie szukam innej lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.05.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Sory, nie wiedziałem, że nie można podawać linków czy coś :/ Nie jest to żadna reklama, po prostu szukam lampy do pokoju, a nie chce kupić żebym potem nie umiał wymienić żarówki. Dzięki za odpowiedź, w takim razie szukam innej lampy Trochę źle mnie zrozumiałeś. Zastosowanie diod LED nie jest negatywnym kryterium o ile zastosowano w nich dobrej jakości elementy. Poza tym niektóre lampy LED-owe mają wymienne elementy przystosowane do standardowych opraw. Diody w odróżnieniu od wszelkiego rodzaju żarówek potrafią świecić do 100 000 godzin więc przy standardowej eksploatacji oznacza to okres ok. 10 lat. Lampa więc zanim ulegnie uszkodzeniu prędzej po prostu Ci się znudzi. Niektóre lampy w sklepach internetowych mają zamieszczone typy diod w które są wyposażone tak więc radzę poczytać informację na temat diod i ich oznaczenia a następnie dyskwalifikować je ze swoich zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts