Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolejność dalszych prac

Recommended Posts

Witam serdecznie,

W czerwcu będę miał już zrobiony SSO. W planie mam ogrzewanie gazowe, ale gazociąg będzie zbudowany dopiero w kwietniu 2017. No i oczywiście wówczas będę mógł grzać. I to jest właśnie to co psuje mi cały harmonogram prac, bo przez zimę nie będę mógł grzać.

Chciałbym spytać was o poradę ktore prace instalacyjne i wykończeniowe najlepiej zrobić do czasu podłączenia gazu?

Z listy rzeczy do wykonania to co przychodzi mi do głowy to:

1. Instalacja elektryczna.

2. Instalacja wody.

3. Przydomowa oczyszczalnia.

4. Wentylacja mechaniczna z rekuperacja.

5. Stolarka zewnętrzna.

6. Instalacja gazowa.

7. Ogrzewanie podłogowe.

8. Kominek z DGP.

9. Odkurzacz centralny.

10. Posadzki.

11. Tynki wewnętrzne.

12. Malowanie wew.

13. Ocieplenie nieuzytkowego poddasza.

14. Ocieplenie budynku z zewnątrz.

15. Tynki zewnętrzne.

16. Sufit podwieszany.

17. Płytki w łazience.

18. Panele/ceramika w pokojach.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie, bo nie chce czegoś pomieszać i narobić sobie dodatkowej roboty ze względu na zimę i brak ogrzewania.

Z góry bardzo dziękuje.

ale skoro masz kominek, to brakiem gazu się nieprzejmuj, na wielu budowach stoi jakaś koza i praca idzie do przodu w zimie

Tylko z tego co czytam to powinno się utrzymywać 10-15*C a to oznaczałoby chyba ciagle palenie w kominku :/ Na coś takiego na pewno nie będę miał czasu.

Kolejność prac jest dla mnie w miarę zrozumiała. Sedno sprawy w tym wypadku to czy któreś z prac najlepiej przesunąć i kontynuować dopiero w przyszłym roku.