Robin77 08.05.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Legenda L - lodówka B- blat K - kuchnia Z - zlew O - ociekacz Które ustawienie jest gorsze i dlaczego? Kuchnia koło zlewu, czy koło lodówki? Edytowane 8 Maja 2016 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 08.05.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Wydaje mi się że taki układ (L B K Z O) jest OK- wyciągasz rzeczy z lodówki, kładziesz na blat, później z tym na kuchenkę i do zlewu. Warto też pomiędzy kuchenką i zlewem mieć kawałek blatu...Jeśli mało miejsca to ociekacz od strony kuchenki lub zlew narożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 08.05.2016 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Dzięki za szybką odpowiedź Ociekacz od strony kuchenki niestety nie może być, wtedy zlew nie byłby w całości dostępny, bo ten naprzeciwległy blat by na niego zachodził A gdzie w tym wypadku lepiej dać zmywarke - po lewej od kuchni, czy po prawej od zlewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 08.05.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Zmywarka jak najbliżej zlewuPomyśl o jednokomorowym zlewie narożnym, one są zazwyczaj z ociekaczami. Zyskasz kawałek blatu do pracy ale stracisz narożnik który jest fajnym miejscem na AGD duży ekspres do kawy i inne AGD Edytowane 8 Maja 2016 przez Qba30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 08.05.2016 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Zmywarka jak najbliżej zlewu Pomyśl o jednokomorowym zlewie narożnym, one są zazwyczaj z ociekaczami. Zyskasz kawałek blatu do pracy ale stracisz narożnik który jest fajnym miejscem na AGD duży ekspres do kawy i inne AGD Muszę faktycznie sprawdzić czy wejdzie mi tam zlew narożny. Problemem jest tzw. PION w rogu koło zlewu. on ma aż ze 40cm na 40cm W tym wypadku, wydaje mi się, ze lepiej byłoby ustawić zmywarkę pod blatem koło zlewu Edytowane 8 Maja 2016 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.05.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 żaden. Robisz lodówkę 60 cm potem blat 50 cm, potem zlew 60 cm potem blat, zakręcasz, kuchenka (rozumiem, ze wolnostojaca, to ma 50 cm), krótki blat 40 cm. Napisz po prostu jakie wymiary mają ściany przy których chcesz ustawić kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroslaw1975 10.05.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Zgadzam się z Qba30. W tym wypadku jednokomorowy zlew będzie najlepszy i faktycznie zrobi sie więcej miejsce no i nie jestem przekonany co do sąsiedztwa kucheni i zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts