szymbea 08.05.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Witajcie od tygodnia główkuję jak umieścić meble w kuchni aby było funkcjonalnie i żeby wszystko się zmieściło. Mam do dyspozycji ścianę 161cm i 210cm, planuję dać tam szafkę narożną, jednak mam do wyboru tylko 90x90 lub 100x70, chciałabym jeszcze zmieścić zlew z ociekaczem, zmywarkę 60cm i kuchenkę gazową na 50cm (wolnostojąca). Podpowie ktoś jak to sensownie rozstawić? planuję kuchnię z mebli Kam, seria KAMDUOXL. wersja zmywarka i zlew na dłuższej ścianie a kuchenka na krótszej jakoś nie widzą się mojemu mężowi..może ma rację? pomóżcie, bo już mam mętlik w głowie a niedługo muszę zamówić meble, i powiedzieć Panu gdzie mają być gniazdka pod sprzęty i wszelkie odpływy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.05.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) pewnie też lodówkę? Ja tego nie widzę, żeby było wygodnie Ciasnota straszliwa i zmywarka 45 cm: http://images76.fotosik.pl/580/f2e8181e9331b934.jpg Edytowane 8 Maja 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.05.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 To bez sensu upychać sprzęty w takiej ciasnocie,nie ma innego wyjścia.Wrzuć rzut tego mieszkania,może da się coś pozmieniać i powiększyć kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymbea 09.05.2016 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 lodówka będzie na drugiej ścianie, gdzie nie chcę nic zmieniać kuchnia ogólnie ma jakieś 6 z kawałkiem metrów później postaram się rozrysować układ mieszkania. ogólnie mogę powiększyć kuchnię o jeden pokój, ale nie chcę, bo potrzebujemy 4 pokoi :/ rozwalać ściany będziemy mogli za naście lat jak dzieci urosną i się powyprowadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 09.05.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Wstaw rzut,kuchnia 6m to już coś a ścian może nie trzeba przestawiać.Macie dzieci,więc taki malutki aneksik to stanowczo za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymbea 09.05.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 udało mi się jakoś to narysować rzut mieszkania, na żółto kuchnia, reszta pokoje i przedpokoje ściana po lewej stronie jest krótsza do zagospodarowania, bo są tam rurki z którymi nic się nie da zrobić, muszą tam zostać stąd mam do dyspozycji tylko 210 a nie 240cm. na drugiej stronie gdzie jest 240 będzie stała lodówka i szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.05.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Tutaj jest wiele możliwości,rurki można zakryć (zaznacz gdzie są dokładnie).Na jakiej wysokości i gdzie jest okno ?http://images76.fotosik.pl/583/689870bc612018d1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.05.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 spora kuchnia a meble chcieliście wcisnąć w jakiś mały kącik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymbea 10.05.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 pierwszy raz mam możliwość meblowania od zera i się gubię rurki są od grzejnika na samym dole po lewej stronie, pech chce że idą z podłogi i nic tam postawić nie mogę, no chyba że wytnę dziurę z tyłu szafki a nie bardzo chciałabym to robić tak samo jak ustawiać meble pod oknem, nie lubię jakoś takich rozwiązań, chociaż widzę że teraz większość kuchni ma szafki pod oknami ale ja chcę mieć swobodny dostęp do okien może za dużo wymagam, sama nie wiem, ale chcę żeby to było takie jak zawsze mi się widziało a tutaj jakoś mi coś nie pasuje :/ chyba na serio będę musiała dać zmywarkę przy oknie, później zlew w szafce 50 i narożną szafkę a kuchenkę niedaleko wejścia... po prawej stronie byłoby tak jak pisałam lodówka w koncie przy drzwiach i szafki do końca ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.05.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Układ w jednym ciągu jest po prostu wygodniejszy,bo jak masz na jednej ścianie lodówkę a na drugiej zlew to musisz wszystko brać w ręce zrobić 2,3 kroki i przenosić do umycia.Nie wiem w jakim stylu będzie kuchnia,ale na pewno musi być wygodna bo będzie służyła na lata,takie rzeczy jak rurki czy kaloryfer można ukryć,zabudować to nie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.05.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) rurki są od grzejnika na samym dole po lewej stronie, pech chce że idą z podłogi i nic tam postawić nie mogę, no chyba że wytnę dziurę z tyłu szafki a nie bardzo chciałabym to robić y Przecież te szafki mają 52 cm głębokości - za nimi jest 8 cm na różne rury. Poza tym wolisz ciasnotę zamiast wyciąć wyrzynarką otwór w szafce? Podobnie z oknem - swobodny dostęp do okna, ale problem, żeby sensownie coś ugotować w kuchni? No i przeniesienie drzwi powiększa ci od razu przestrzeń do zagospodarowania. Edytowane 10 Maja 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 10.05.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Ciąg jest fajny, ale jak jest na niego miejsce, a nie oszukujmy się, jeśli kuchnia ma 6 metrów, to trzeba z czegoś zrezygnować. Moim zdaniem, jeśli okno ma być wolne (albo stosunkowo wolne) to można by zabudować całą ścianę o długości 240 cm: wstawić tam lodówkę, piekarnik, zmywarkę, a z reszty zrobić szafki. Na wysokości 80-90 cm zrobić wysuwane blaty. Po drugiej stronie zostawić już tylko zlew i kuchenkę. Ja akurat nie widzę tam stołu, jak już to w miarę wąski blat pod oknem. Przepraszam, za paskudne rysunki, ale mniej więcej pokazują o co mi chodzi. Drugi pomysł, też z oddzieleniem lodówki, już bardziej klasycznie: zmywarka, zlew, kuchenka, piekarnik na dwóch początkowo zaproponowanych ścianach, lodówka za ścianie 240, w rogu jakiś sensowny narożnik. A, i moim zdaniem olej meble systemowe, z meblami na wymiar będzie dużo lepiej. Edytowane 10 Maja 2016 przez Bracianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymbea 10.05.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 dziękuję za wszystkie możliwości jakie mi tu rozrysowaliście , teraz mam nad czym myśleć bo tak jak mówię, ja coś chcę...ale nie zawsze jest to dobre i wolę usłyszeć/zobaczyć rozwiązania innych osób, bo wtedy daje mi to do myślenia i zmiany zdania a co do tych rurek na ziemi to tak masz rację, szafkę można wyciąć, gorzej ze zmywarką gdybym dała ją w tamten róg tej już tak nie poucinam meble muszą być systemowe, bo wychodzi taniej, robiłam wycenę w 4-ech miejscach i niestety w porównaniu z 3-ma na wymiar musimy zdecydować na te gotowe, bo różnica cenowa jest bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 zmywarkę daj 45 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 11.05.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) Jakie są wymiary okna? Jak wysoko jest nad podłogą, jaką szerokość mają ściany po jego lewej i prawej stronie? Na ile części i jak dużych jest podzielone? Może da się tak umiejscowić zlew żeby bateria nie przeszkadzała w otwieraniu. 1) Na mojej propozycji okno 180cm na środku ściany(po bokach po 66cm ). Drzwi są przesunięte maksymalnie do ściany toalety ale jeśli pasowałby Ci stół o szerokości 60cm(długość może być do 120cm) to można je zostawić jak są. 2) Na bazie pomysłu Bracianki - blat (standardowej głębokości) "wchodzący" do wnęki okiennej służy za miejsce do szybkich posiłków i jako główny blat roboczy (blisko do lodówki i do zlewu). Fajnie byłoby w kącie obok lodówki powiesić te głębsze szafki(nadstawki). Edytowane 11 Maja 2016 przez alicyja dodana propozycja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts