Remiks 14.05.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Można ze dwa okna zamurować. Będzie to równowartość sześciu nieocieplonych od spodu kominków.... Ciekawi mnie ile stron "nakręcimy" tym ważkim problemem... Ciekawe, ciekawe. Pytanie czy są jakieś przeciwskazania dla styro pod kominkiem? I kończymy temat;-) Jeśli przeciwskazań nie ma poza wytrzymałością wylewki to każdy zdecyduje czy chce tam styro czy nie. Na pewno nie ma żadnych łącznie z wytrzymałościowymi, przeciwskazań w wypadku płyty fundamentowej. A co do zamurowania okien to w moim przypadku gdzie ściany z bala nie są ocieplone np. wielkość przeszkleń czy izolacja dachu jak i płyty ma znaczenie w całkowitym bilansie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 14.05.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Przeciwwskazań nie ma, przecież w przypadku płyty, można pod kominkiem puścić kanały grzewcze, będzie mniej drewna zużywał i cug miał na "zimno".Do was nie dociera, że autor prowadzi budowę "tradycyjnie" tak zwyczajnie, jak "wszyscy". Stąd ma takiego a nie innego kierownika, chociażby. Wymyślacie durnoty w nieswojej sprawie.Można przecież ogrzewać chodniki, rynny co komu się podoba. Jak się ma za co. A jak się ma za co, tzn. że jest się majętnym, a wtedy raczej się nie oblicza ile naście złotych na sezon, pójdzie wg. wzoru ..hm w kosmos. Autor pisze, że zostało trochę styropianu więc wpadł na pomysł, by go wykorzystać w całości i tę resztkę dać pod kominek. Proste. Niech da. Niech przed tym dobrze zazbroi siatką ze stali najlepiej żebrowanej i dobrze skręconej lub spawanej o pow. większej niż rzut zabudowy kominka. Niech tak ma, a będzie miał poczucie zaoszczędzonego i dobrze wykorzystanego materiału i spokój w głowie.Wasze pitolenie w tej sprawie, jest tak horrendalnie muliste, że przykro.Styropianu pod zabudowę się nie daje, ale przecież można go dać i o to autorowi od początku szło. Chciał tylko potwierdzenia lub zaprzeczenia, ostatecznie i tak on sam tę decyzję podejmie. Choć w pierwszym wpisie było widać że ją w zasadzie podjął. Edytowane 14 Maja 2016 przez dbx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.05.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Od pitolenia to jesteś tutaj Ty, a szczególnie ten Twój dogmat "styropianu pod zabudowę się nie daje".I odsyłanie do książek sprzed xx lat. Mam przynajmniej nadzieję, że to nie były książki z technikum. Zadam Ci jeszcze proste pytanie, mam nadzieję, że będziesz potrafił rzeczowo odpowiedzieć:Czy mając zasobnik CWU 250l, dębową szafę z książkami, akwarium 300l, wszędzie tam trzeba zazbroić "siatką ze stali najlepiej żebrowanej i dobrze skręconej lub spawanej o pow. większej niż rzut zabudowy" ? Rozumiem, że jesli ktoś tego ni zrobił, to solarów zamontować już nie może, a i z akwarystyki musi zrezygnować ? PS: Mimo, iż mam płytę, to mam też typową wylewkę z miksokreta na styro, wiec nie "wymyślam durnot w nieswojej sprawie" Edytowane 14 Maja 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 14.05.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Wybacz, przyszło mi na myśl, że chodzi o płytę legalet. Poza tym, nie pytaj bo i tak masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts