rufus111 13.05.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Witam wszystkich, czy ktoś może mi poradzić jaki albo jakiej firmy mam kupić zawór zwroty który potrzebuję do pompy głębinowej, ponieważ średnio co rok muszę takowy wymieniać. Rozmawiałem z sąsiadem, który jeszcze częściej wymienia bo średnio 2 - 3 szt. w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.05.2016 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Kup zawór ale klapowy. One są trochę trwalsze od zwykłych grzybkowych ze sprężyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus111 16.05.2016 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 ale ten zawór klapowy ma być z uszczelką gumową czy bez ( bo jakiś czas temu kupiłem taki zawór ale był bez uszczelki i wydaje się że nie jest 100 % szczelny )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.05.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Może ci się tylko wydaje nieszczelny ale słup wody w rurze płynący z powrotem dopycha tą klapę a jeśli jeszcze w obiegu jest pompa to ciśnienie daje większą siłę powodując uszczelnienie.Wydaje mi się że nowy nie może być felerny ale wszystko jest możliwe,Poza tym jeśli nawet sprężyna w tym zaworze po jakimś czasie skoroduje to dalej pełni on swoją funkcję czego nie można powiedzieć o zaworach grzybkowych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufus111 18.05.2016 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 oki dzięki tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts