skupa 15.05.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Witam . Chcialem sie dowiedziec ile kosztuje obecnie instalacja elektryczna w domu parterowym (170 m2 ) z materialem ????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Od 10 do 30 tysięcy.Może być ? PS. Ile kosztuje samochód czerwony, i o ile jest droższy od niebieskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skupa 15.05.2016 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Myslalem ze na tym forum sa tylko powazni ludzie ale widze pajace wszedzie sie znajda .Wystarczylo napisac co powinienem podac do takiej wyceny a nie jakies dziecinne odpowiedzi pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Znasz odpowiedź na moje pytanie ?Nie ?To ja też nie znam, nie mając wglądu w projekt i wstępny obmiar, jako zestawienie nakładów robocizny i materiałów użytych do realizacji tego projektu.Podstawą kalkulacji cen stanowią nakłady rzeczowe z właściwych KNR. zawierających wyszczególnienie robót i opierające się na katalogach norm pracy.Na podstawie projektu kosztorysant opracowuje tzw. ślepy kosztorys, lub kosztorys inwestorski, podając nakłady na określone czynności, ale nie podając cen jednostkowych wraz z narzutami, gdyż wykonawca określa je indywidualnie, z tym że wszystkie koszty pośrednie zawierają się w widełkach procentowych wartości dopuszczalnych w stosunku do podstawy ceny. Pozdrawiam pajaca inwestorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Witam . Chcialem sie dowiedziec ile kosztuje obecnie instalacja elektryczna w domu parterowym (170 m2 ) z materialem ????? Pozdrawiam jakieś 10 tysięcy instalacja TV komputerową, alarmowa i z monitoringiem + rozdzielnia - chodzi tylko o kable bez osprzetu i urzadzen elpapiotr - to jest tylko folklor "oczytany" w normy i w papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Za to grend czytać nie potrafi, taki już jego folklor. Przypominam (literka po literce) : C h c i a l e m s i e d o w i e d z i e c i l e k o s z t u j e o b e c n i e i n s t a l a c j a e l e k t r y c z n a w d o m u p a r t e r o w y m (170 m2 ) z m a t e r i a l e m ? Będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Za to grend czytać nie potrafi, taki już jego folklor. Przypominam (literka po literce) : Będzie łatwiej a o czym napisałem ???? z towarem. Towar 5000 z rozdzielnią i roboccizna 5000 - czas 2 tygodnie, kable nie wkuwane. Jak byś coś takiego wykonywał to bys wiedział ze instalaje w domkach zasadniczo sie nie różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Zasadniczo to one bardzo wiele się różnią.Jedna full wypas, z ogrzewaniem podjazdu, tarasu, maty grzewcze w łazienkach, wyłącznikami bistabilnymi i automatyką oświetlenia, druga skromna, parę gniazdek i jeden obwód oświetlenia.Przykłady mogę mnożyć, zdjęć z własnoręcznie wykonanych instalacji również, ale jak ktoś nie odróżnia instalacji elektrycznej od teletechnicznej, to już nic nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Zasadniczo sie niczym nie rożnią - 90% instalacji wyglada tak samo. - tylko zeby to wiedziec to trzeba to wykonywać. Jakkolwiek bedziesz ubarwiał swoją wypowiedź słowkami typu "teletechniczna" albo dodawał normy i inną papierologię to i tak nie zmienisz rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Zapraszam na Elektrodę - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2660237-30.html Post #44 Zapraszam również tu - http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2660237-420.html post #429 Stawką ogólnopolskiego konkursu była drukarka, i mam ją. Stawką pośrednią za pokazanie bubli wykonanych przez m. inn. grendów i innych paproków była drukarka etykiet. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2660237-180.html post #199 Jeszcze jakieś pytania ? Popełniłeś tyle instalacji elektrycznych, i tak wykonanych ? Rzeczywistość jest brutalna, sprowadza innych na ziemię, i muszą oni jeszcze wiele się nauczyć. PS. Pochwal się swoimi super-instalacjami na elektrodzie, pośmiejemy się trochę Edytowane 15 Maja 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 nawet nie zagladam do tych linkow bo po co .... Dla mnie najważniejszą sprawą jest zadowolenie klientów i że do mnie nie dzwonia z jakimis problemami PS notabene znowu cos leczysz - co to ma do rzeczy, moze nie przeczytales pierwszego postu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 15.05.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Witam . Chcialem sie dowiedziec ile kosztuje obecnie instalacja elektryczna w domu parterowym (170 m2 ) z materialem ????? Pozdrawiam Zależy co chcesz mieć w tej instalacji Ale tak jak grend napisał - robocizna około 5 tys. Materiał zależy od tego co i ile ciągną, u mnie (parter 180 m2) kable telewizyjne w 5 pomieszczeniach, sieć tak samo, plus standardowe gniazdka, światło i instalacja alarmowa - materiał ponad 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 nawet nie zagladam do tych linkow bo po co .... Dla mnie najważniejszą sprawą jest zadowolenie klientów i że do mnie nie dzwonia z jakimis problemami PS notabene znowu cos leczysz - co to ma do rzeczy, moze nie przeczytales pierwszego postu ??? Akurat. W końcu czym się chwalić, prawda, panie ćwierć elektryk ? Po co się wstydu najeść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.05.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 jakieś 10 tysięcy instalacja TV komputerową, alarmowa i z monitoringiem + rozdzielnia - chodzi tylko o kable bez osprzetu i urzadzen Czyli co same kable puszki plus pusta rozdzielnica 10tys? Bez pomiarów, WLZ-a, pospinania rozdzielnicy itp., drogo raczej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Tak wogóle elpapiotr cały czas podłaczasz uziemienie do zwodu pionowego czy już zmądrzałes ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Czyli co same kable puszki plus pusta rozdzielnica 10tys? Bez pomiarów, WLZ-a, pospinania rozdzielnicy itp., drogo raczej;-) ze wszystkim - puszki, przewody, osprzęt rozdzielni, kabel zasilający , kable zewnęrzne - tak to mniej więcej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.05.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 O, zmienił temat. Niewygodny, jak widzę ?Czego się boisz ?Że się wstydzisz, to już wiem.Że robisz dziadostwo, to też wiem, ale - też tak postępujesz ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Akurat. W końcu czym się chwalić, prawda, panie ćwierć elektryk ? Po co się wstydu najeść ? Jak byś wiedział to czy instalacja moze nadawać się do uzytku to robi sie w tym celu pomiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.05.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 O, zmienił temat. Niewygodny, jak widzę ? Czego się boisz ? Że się wstydzisz, to już wiem. Że robisz dziadostwo, to też wiem, ale - też tak postępujesz ?. Tak wogole co ci się nie podobna że tak mnie atakujesz ??? cena tobie nie odpowiada ??? PS gdzie masz przyjaciela - kkcej ??? - dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siefinpird 15.05.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 :lol2: u mnie 23 120 dodam tylko że netto :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts