nowytu 16.05.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Mam małe mieszkanie - 36 m2. Grzejniki są białe, a duże okna mają ciemne, drewniane ramy. Zastanawiam się na jaki kolor pomalować ściany - czy zostawić białe jak na zdjęciu niżej czy zmienić ich kolor? Jestem facetem - singlem jeśli to istotne w tematyce kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 a jakie kolory ci się podobają, jak chcesz urządzić to mieszkanie? Ilość i wielkość grzejników jest oszałamiająca, jak na tak niewielkie pomieszczenie!. Ja w starym budownictwie miałam mniejsze w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowytu 16.05.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Myślałem o jakimś jaznym niebieskiem, ale to z kolei chyba nie będzie pasować do ram okien więc chyba zostaje tylko biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 jasny niebieski może być. Po prostu ścianę z oknem zostaw na biało lub na biało pomaluj glify. Błękitny pokój z ciemnym oknem:http://thumbs.dreamstime.com/z/nowożytny-błękitny-pokój-20800946.jpg http://images47.fotosik.pl/5/36fecb738871a058.jpg i biało-błękitne ściany:http://www.sniezka.pl/gfx-upload/Dobr-Koloru/jaki-kolor-farby-wybra-do-pokuju-dziennego/trendy_walek19.jpg http://www.sniezka.pl/gfx-upload/2015-Dobor-koloru/74.-Fengshui-i-palety-barw---jak-wany-jest-kolor-cian-pomieszcze./salon_z_kominkiem_koza_w_kolorze_blekitnym.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 17.05.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Myślałem o jakimś jaznym niebieskiem, ale to z kolei chyba nie będzie pasować do ram okien więc chyba zostaje tylko biały? Witaj nowytu, A co powiesz na mocniejszy akcent kolorystyczny ale tylko na jednej ścianie? W kolorze niebieskim lub modnym ostatnio szarym. Proponuję zaakcentować ścianę, na której będzie np. kanapa - patrząc na załączone zdjęcie pomalowałabym tak ścianę tą po lewej stronie od okien. Przy małej powierzchni mieszkania pomalowanie jednej ściany na ciemny, intensywny kolor nie będzie przytłaczające. Podrzucam inspiracyjnie trochę zdjęć, proszę tylko nie sugeruj się, tym że są na nich inne okna niż masz. Chodziło mi o wizualizację wnętrza z podobną kolorystyką i pokazanie Ci jaki może być tego efekt końcowy. Mam nadzieję, że trochę pomogłam Pozdrawiam, Irma Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowytu 17.05.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Z jedną ścianą niebieską wygląda dużo lepiej niż jak wszystkie ściany są niebieskie @Velux a wiesz może co to za odcień niebieskiego na Twoim ostatnim zdjęciu ? A w drugim pokoju też mam dać jedną ściane pomalowaną w tym samym kolorze? Bo u mnie jeden pokój jest połączony z kuchnią a drugi jest mniejszy i osobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 18.05.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 @Velux a wiesz może co to za odcień niebieskiego na Twoim ostatnim zdjęciu ? A w drugim pokoju też mam dać jedną ściane pomalowaną w tym samym kolorze? Witaj nowytu, Co do koloru z naszego zdjęcia to dokładnej nazwy nie mamy, ale mogę podpowiedzieć tyle, że jest on zbliżony np. do "Deep Sea" z gamy Beckersa lub "Bławatkowej ulicy" z palety Śnieżki. Natomiast co do Twojego drugiego pytania o pomalowanie ściany na taki kolor też w kuchni, z którą jest ten pokój połączony, to powiem tak - wszystko zależy od tego w jakiej kolorystyce planujesz zabudowę kuchenną. Bo możesz postawić na fajnie wyglądające lakierowane meble w odcieniu szarym lub niebieskim i wtedy nie malowałabym tej ściany w kuchni. Ale jeśli zabudowa kuchenna ma być biała lub ciemne drewno, to wtedy jak najbardziej można pokusić się o akcent kolorostyczny taki też tam. Pozdrawiam, Irma Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
watka 20.05.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Niebieskie ściany wyglądaja rewelacyjnie! Świetne inspiracje, najbardziej mi się podoba 2 i 3 opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budomarek 22.05.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 No właśnie w takim przypadku jest lepiej dać kolor biały albo inny bardzo jasny tam, gdzie są te grzejniki, a odwracać uwagę mocniejszym odcieniem na innej ścianie My tak zrobiliśmy w naszym salonie, tylko zamiast niebieskiego daliśmy amarant i równie świetnie to wygląda, jak tutaj na obrazkach z niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.06.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Nowytu, a nie myślałeś o szarościach? Mogą mieć lekkie błękitne zabarwienie. Wtedy tę ścianę z oknem dobrze pomalować na jasny szary, a ścianę przyległą – na przykład na kolor grafitowy. Tu możesz poczytać o kolorze szarym we wnętrzach: http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/aranzacja-salonu-w-kolorze-szarymTo od pewnego czasu bardzo modny kolor. Szczególnie lubiany przez mężczyzn. Czarne dodatki, trochę czerwieni, beton, metal – klimat loftowy. Pomyśl o tym. Szare ściany sprawią, że wnętrze będzie miało zdecydowany, męski charakter, będzie też Ci się w nim dobrze odpoczywać. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja-cek 30.06.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Niebieski albo błękitny wcale nie wyglądają w tym zestawieniu tak źle. Jasna zieleń też by pasowała, tak samo jak beże/kremy. Wszystko zależy od tego jakie meble chcesz potem wstawić. Moim zdaniem, najłatwiej urządzić pomieszczenie w neutralnych kolorach, ale nie wszystkim podobają się takie dość spokojne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts