Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wydzielenie trzeciego pokoju

grzes85

Recommended Posts

anika - powstał pokój bez okna...

Moim zdaniem jedynie w miejscu dużej łazienki - zresztą - jak dla mnie ten projekt jest ciut dziwny, bo pokój ma niecałe 12m, a łazienka ponad 17 - ale nie wiem dla kogo te pokoje i jakie jest przeznaczenie lokum:rolleyes:

W mojej propozycji pokój powstał właśnie z racji okien dachowych. Nie było żadnych informacji dotyczących czy można gdzieś jeszcze wybić otwór itd. Stąd moja propozycja jest taka, bo już lepiej niech będą te dwa okna dachowe w pokoju, niż żadne. A taki pokój zawsze może być tylko sypialnią, gdzie tego światła nie potrzeba do nauki. Ale tak samo uważam, że projekt jest dość dziwny. Dla mnie łazienka była dość nietypowa. Nie wyobrażam sobie łazienki z 3 wejściami. Bo to chyba nie do ogarnięcia jak nagle 3 osoby będą chciały skorzystać i każda wejdzie osobnym wejściem.

Dlatego powstała taka propozycja, ale bez jakichkolwiek informacji kto będzie mieszkać, co potrzeba itd., to ciężko trafić z rysowaniem.

Moim zdaniem sensownie doradzić można jedynie znając całościową konstrukcję poddasza, układ przewodów wentylacyjnych, wod-kan.

Może dałoby się wydzielić pokój w miejscu kuchni a kuchnię przenieść na ścianę od łazienki?

Ale moim zdaniem w tym przypadku powinien doradzić architekt a nie amatorzy na forum.

Danych mało,

mnie jednak szkoda byłoby okien dla wc i spiżarki:(

Powalczyłabym o dłuższy podciąg w miejscu łazienki dużej i tam dałabym trzeci pokój. Powiększyłabym też pokój po prawej. Mieszkanie jest bardzo duże i ma swoje możliwości - ale w układzie z pierwszego postu jest mało funkcjonalne moim zdaniem.

Zrobiłabym tak, przy czym stół może stanąć centralnie na środku:)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/zab_zpsxfuy0tq7.jpg

• 2 weeks później...