kamila2655 25.05.2016 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 jakie polecacie gry planszowe i towarzyskie na deszczowe wieczory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domex 02.06.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Nieśmiertelny monopoly Teraz wyszło tyle edycji związanych z filmami, serialami, grami, że jest sens na nowo pograć z przyjaciółmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ringerpl 03.06.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Grałeś w Ogniem i Mieczem? Planszówka jest bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 03.06.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 A z dzieciakami czy w gronie dorosłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 na spotkania towarzyskie polecam gry krótkie, zabawne - chyba, ze spotkanie jest stricte zorganizowane pod gry?Dlaczego takie? Bo zwykle przy okazji się rozmawia, gospodarze donoszą przekąski i trudno się skupić nad klasyczną, długą strategią. Poza tym tłumaczenie zasad nie trwa godzin. Z tych krótkich polecam Apples to Apples, Dixit, Jenga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
887Murek 07.06.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Polecam Dixit! Genialna gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwrona03 09.06.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Może Wsiąść do pociągu, PRL lub Kolejka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valar 10.06.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Carcassonne - proste zasady, spora grywalność, duża losowość i nie ma znaczenia czy się gra w 2 czy w 4 osobyMonopol Deal - karcianka na taką szybką rozgrywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszbielski 13.06.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Kolejka jest świetna, albo Mafia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salamandraplamista 30.06.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 dla dzieci grzybobranie jest fają grą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani.mozje 27.07.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Ja lubię chińczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółta_żaba 28.07.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ja ostatnio ciągle gram w planszowkę Magica, czyli Magic the Gathering : Arena of the Planeswalkers. Bardzo mnie wkręciła:). Lubię gry fantasy, a ta wyjątkowo pozwala oderwać się od rzeczywistości i przenieść do świata potworów i bohaterów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2018 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Ja stawiam na krótsze rozgrywki. Moje ulubione gry (poza wymienionymi wcześniej imprezowymi) Krótkie 15-20 minutówki: - dla dwojga: Patchwork - dwóch lub więcej graczy: Azul, Qwirkle - lekko logiczne, polegają na układaniu klocków we właściwych kombinacjach, Fasolki, Ziółka Bardziej strategiczna dla dwojga: - Neuroshima Hex (ok. 30 minut, jak się nauczy liczyć obrażenia) - Star Realms (ok. 15-20 minut, karcianka, zasadami przypomina Dominiona, ale bardziej agresywna) Nieco dłuższa dla dwojga: -Abalon (przypomina szachy, sama gra niezbyt długa, ale myślenie nad ruchem zajmuje czas) Nieco dłuższa (ok. 30-40 minut) dla dwóch lub więcej graczy: - Kolejka - dla wielbicieli Bareji, do leczenia sentymentów do PRLu (Podobna jest "Pan tu nie stał", ale gorsza, ma mniej kombinacji rozgrywki) Dłuższe "euro', niestety z braku czasu grane baaardzo rzadko: - Dominion **** Mam też kilka gier, które pograłam, ale zachwytu nie wzbudziły. Edytowane 20 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts