Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój na poddaszu.

matex7991

Recommended Posts

Witam. Chciałbym zrobić mocny remont swojego pokoju. Będę zrzucać sufit i robić go na nowo. Ściany będę gipsował i gładził też. Sęk w tym, że nie wiem jak wykorzystać najlepiej całą przestrzeń. Jeżeli ktoś ma pomysła to proszę o pomoc.

Co bym chciał w takim pokoju?

- biurko na komputer

- barek (najlepiej widziałbym barek podwieszany na ścianie)

- łóżko

- jakieś szafki, garderoba może się nie zmieścić ze względu na kiczowe wymiary ale proszę próbować ;).

- kilka zdjęć (albo jedno bardzo-bardzo duże)

Dodatkowo, chociaż nie koniecznie chciałbym w przyszłości:

- miejsce na pianino/keyboard (zamierzam kupić w najbliższym czasie)

- miejsce na łuk (opocjonalnie)

- miejsce na gitary (gitary już teraz mam dwie, przydałoby się im jakieś miejsce)

Kaloryfer jest w miejscu tej śmiesznej ściany która jest o 15cm głębsza. Zajmuję praktycznie całą długość. (ale w planach również zmiana kaloryfera, więc można też to uwzględnić w planie).

Za każdą pomoc serdecznie dziękuje! Powodzenia! :)

Mój pokój.jpg

• 4 weeks później...

Aranżacja poddasza to niełatwy temat, ale efekt potrafi zaskoczyć pozytywnie. Przed podjęciem ostatecznych decyzji dobrze jest przejrzeć jak najwięcej zdjęć z realizacjami takich pokoi. Wyobraźnia ludzka nie zna granic i wśród nich można znaleźć wiele inspiracji – od sposobu na zagospodarowanie przestrzeni przy ściance kolankowej, po sposoby malowania ścian ze skosami. Inspiracje na zagospodarowanie poddasza można znaleźć na przykład w tym artykule: http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/jak-wybrac-kolory-scian-na-poddaszu

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka