Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Serdecznie

Czy mogłabym prosić wszystkich Państwa którzy wybudowali swoje domy o wypełnienie krótkiej ankiety? Piszę prace licencjacką na temat rozwoju budownictwa energooszczędnego i pasywnego w Polsce, jestem studentką 3 roku gospodarki nieruchomościami i Państwa pomoc byłaby ogromna, z góry dziękuje każdemu kto poświeci 2 minuty swojego czasu. Link to ankiety poniżej.

https://docs.google.com/forms/d/1FliNHduwF4MWJKceQe-dNfKJAlMyDM9vzfXCE2kD0JI/viewform

Pozdrawiam

Studentka Uniwersytetu Szczecińskiego

Mój dom stoi już ponad 5 lat, więc się nie kwalifikuję do ankiety.

Pani Agnieszko, czemu te pytania są takie powierzchowne. One nie dotykają nawet czubka góry lodowej jaką jest budowa domu w jakiejkolwiek technologi. I... zastanawiam się jakiego rodzaju wiedzę mają Pani dać?

Odezwała się masa fachowców forumowych, bo wybudowali swój dom i już są specjalistami. Dajcie dziewczynie konkretne odpowiedzi i rady -> podpowiedzcie jak zmienić pytania, aby dojść do sedna.

Ja mogę doradzić, żeby w pytaniu "Które z rozwiązań energooszczędnych zostały zastosowane?" dodać podpunkty:

- zwiększenie grubości izolacji / zastosowanie izolacji o lepszych parametrach

- energooszczędny montaż okien

lub w ogóle, żeby obok pola inne dać pole do edycji.

Z tą pompą ciepła to koleżanka Elfir ma rację. Może dodać pytanie" Jakie źródło ciepła zostało wybrane do zbudowanego domu?" i odpowiednie podpunkty (pompa ciepła, grzanie prądem, gaz, paliwo stałe itp)

Edytowane przez domino34

Ale o jaki rodzaj informacji Pani Agnieszce chodzi? Czemu mają służyć te pytania? Jak odpowiedzi mają podpierać - lub burzyć (sic!) - tezy będące założeniem pracy licencjackiej?

Tego nie wiemy, więc szczegółowo doradzić się nie da :(

Bardzo, bardzo dziękuję za taką pomoc, już edytuje ankietę :)

Odezwała się masa fachowców forumowych, bo wybudowali swój dom i już są specjalistami. Dajcie dziewczynie konkretne odpowiedzi i rady -> podpowiedzcie jak zmienić pytania, aby dojść do sedna.

Ja mogę doradzić, żeby w pytaniu "Które z rozwiązań energooszczędnych zostały zastosowane?" dodać podpunkty:

- zwiększenie grubości izolacji / zastosowanie izolacji o lepszych parametrach

- energooszczędny montaż okien

lub w ogóle, żeby obok pola inne dać pole do edycji.

Z tą pompą ciepła to koleżanka Elfir ma rację. Może dodać pytanie" Jakie źródło ciepła zostało wybrane do zbudowanego domu?" i odpowiednie podpunkty (pompa ciepła, grzanie prądem, gaz, paliwo stałe itp)