Agnieszka2105 31.05.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Witam Serdecznie Czy mogłabym prosić wszystkich Państwa którzy wybudowali swoje domy o wypełnienie krótkiej ankiety? Piszę prace licencjacką na temat rozwoju budownictwa energooszczędnego i pasywnego w Polsce, jestem studentką 3 roku gospodarki nieruchomościami i Państwa pomoc byłaby ogromna, z góry dziękuje każdemu kto poświeci 2 minuty swojego czasu. Link to ankiety poniżej. https://docs.google.com/forms/d/1FliNHduwF4MWJKceQe-dNfKJAlMyDM9vzfXCE2kD0JI/viewform Pozdrawiam Studentka Uniwersytetu Szczecińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 31.05.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Poszlo ale moim zdaniem pytania takie ogolnikowe ze nic z nich nie wynika, ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.05.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 w dodatku są błędne. Bo źródło ciepła nie ma żadnego związku z energooszczędnością budynku. Więc PC jako "rozwiązanie energooszczędne" jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 31.05.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Hmm, a poza tym dlaczego niski koszt inwestycyjny jest tylko przy domu tradycyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.05.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 poszło, ale pytania "dziwne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 31.05.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Done Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) poszło, ale pytania "dziwne" Widać, że zadane przez osobę specjalizująca się w "gospodarce nieruchomościami" a nie budowlańca. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka2105 01.06.2016 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Nie jestem budowlańcem, pytania opracowywałam razem z promotorem, powiedział że jak najbardziej są trafione, jeśli ktoś ma jakąś dobrą rade, zamiast ataku to chętnie wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka2105 01.06.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ponieważ dom pasywny kosztuje ok 400 tys minimum, nie mówiąc już o wykończeniu, a każdy innym dom, chociażby z dodatkowym koletorem słonecznym to dodatkowe kilka tysięcy do inwestycji Hmm, a poza tym dlaczego niski koszt inwestycyjny jest tylko przy domu tradycyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ponieważ dom pasywny kosztuje ok 400 tys minimum, nie mówiąc już o wykończeniu, a każdy innym dom, chociażby z dodatkowym koletorem słonecznym to dodatkowe kilka tysięcy do inwestycji O matko!! A skąd takie dane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.06.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Wypełniłem,ale pytania rzeczywiście dziwne i jakby sprawiające wrażenie iż promotor i pani Agnieszka wiedzieli na ten temat tyle samo, albo tyle co przeciętny Kowalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ponieważ dom pasywny kosztuje ok 400 tys minimum Naprawdę uczą Panią takich bzdur na uczelni? Profesorowie mogliby czasem wyjść poza swój gabinet, bo świat się zmienia, a oni stoją mentalnie w prehistorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Mój dom stoi już ponad 5 lat, więc się nie kwalifikuję do ankiety. Pani Agnieszko, czemu te pytania są takie powierzchowne. One nie dotykają nawet czubka góry lodowej jaką jest budowa domu w jakiejkolwiek technologi. I... zastanawiam się jakiego rodzaju wiedzę mają Pani dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 One nie mają dać wiedzy tylko tytuł licencjata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zapomniałam, że tak to teraz wygląda. Bardzo smutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 02.06.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Odezwała się masa fachowców forumowych, bo wybudowali swój dom i już są specjalistami. Dajcie dziewczynie konkretne odpowiedzi i rady -> podpowiedzcie jak zmienić pytania, aby dojść do sedna. Ja mogę doradzić, żeby w pytaniu "Które z rozwiązań energooszczędnych zostały zastosowane?" dodać podpunkty:- zwiększenie grubości izolacji / zastosowanie izolacji o lepszych parametrach- energooszczędny montaż okien lub w ogóle, żeby obok pola inne dać pole do edycji. Z tą pompą ciepła to koleżanka Elfir ma rację. Może dodać pytanie" Jakie źródło ciepła zostało wybrane do zbudowanego domu?" i odpowiednie podpunkty (pompa ciepła, grzanie prądem, gaz, paliwo stałe itp) Edytowane 2 Czerwca 2016 przez domino34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.06.2016 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ale o jaki rodzaj informacji Pani Agnieszce chodzi? Czemu mają służyć te pytania? Jak odpowiedzi mają podpierać - lub burzyć (sic!) - tezy będące założeniem pracy licencjackiej? Tego nie wiemy, więc szczegółowo doradzić się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka2105 03.06.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Bardzo, bardzo dziękuję za taką pomoc, już edytuje ankietę Odezwała się masa fachowców forumowych, bo wybudowali swój dom i już są specjalistami. Dajcie dziewczynie konkretne odpowiedzi i rady -> podpowiedzcie jak zmienić pytania, aby dojść do sedna. Ja mogę doradzić, żeby w pytaniu "Które z rozwiązań energooszczędnych zostały zastosowane?" dodać podpunkty: - zwiększenie grubości izolacji / zastosowanie izolacji o lepszych parametrach - energooszczędny montaż okien lub w ogóle, żeby obok pola inne dać pole do edycji. Z tą pompą ciepła to koleżanka Elfir ma rację. Może dodać pytanie" Jakie źródło ciepła zostało wybrane do zbudowanego domu?" i odpowiednie podpunkty (pompa ciepła, grzanie prądem, gaz, paliwo stałe itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts