patrycjagdaniec 06.06.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, proszę o pomoc w aranżacji mieszkania 61m2. Mieszkanie jest w trakcie budowy. Za wszystkie pomysły będę bardzo wdzięczna. Mieszkanie dla pary bez dzieci. Dodam, że w mieszkaniu będzie ogrzewanie podłogowe. Pozdrawiam. P.S. Może ktoś ma jakąś wizje, bo sama nie mogę nic wymyśleć. Zrobiłam wstępny projekt w planerze. Wymiary mogą się różnić o kilka cm ( niestety nie jestem architektem ) Może ktoś ma jakieś pomysły? Zapomiałam dodać : pokój mniejszy na początek będzie pełnił funkcje mojego gabinetu, może w przyszłości zamieni się na pokój dziecięcy Posiadam już kuchnie, w miejscu gdzie obecnie mieszkam i napewno będę ją brała ze sobą. Stolarz robił nam ją w tym roku. Niestety wyszło tak, że czeka nas przeprowadzka. kuchnia jest na jednej ścianie i ma 450 cm długości. lodówka, piekarnik w zabudowie. nastepnie 3 szafki z szufladami po 60cm, zmywarka 45cm, szuflada pod zlewem niecałe 60cm i pralka w zabudowie, która będzie przeniesiona do łazienki. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Edytowane 7 Czerwca 2016 przez patrycjagdaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.06.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Jakie macie potrzeby? Czy dodatkowy pokój jest konieczny? Pokój do pracy? Gościnny? Biblioteka? Garderoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) możecie zrezygnować z jednego pokoju na rzecz powiększenia sypialni. Wówczas łóżko można ustawić tak, by z dwóch stron był do niego dostęp i nie trzeba było się turlać przez partnera by wstać na siku w nocy. Drzwi sypialni bym przestawiła, aby można było wstawić szafę w sypialni. Przy okazji warto zrobić wnękę na szafę w korytarzu. Kuchnię bym otwarła na korytarz, żeby nie wyglądała na ciasną klitkę. Wówczas stolik na szybkie śniadania miałby formę barku-bufetu. Otwarcie doświetli też korytarz światłem z okna kuchni. http://images77.fotosik.pl/657/50ae0f780bd5baa6gen.jpg Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.06.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) http://images76.fotosik.pl/658/30816f053ff65092med.jpg http://images76.fotosik.pl/658/00b690331c6519b7med.jpg Edytowane 6 Czerwca 2016 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 kinka - chcesz burzyć ściany nośne z kanałami wentylacyjnymi? Między miską ustępową a odpływem za duża odległość - nie jesteś w stanie uzyskać spadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.06.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Faktycznie jest tam ściana nośna,ale może da się jej część 100-120cm zlikwidować i dać podciąg lub zostawić filar tak by częściowo otworzyć kuchnię na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjagdaniec 07.06.2016 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Zapomiałam dodać : pokój mniejszy na początek będzie pełnił funkcje mojego gabinetu, może w przyszłości zamieni się na pokój dziecięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjagdaniec 07.06.2016 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Bardzo dziękuję za wszystkie pomysły Mniejszy pokój chciałabym przeznaczyć na gabinet na początek, moze pózniej będzie pokojem dla dziecka Podobają mi się pomysły z otwartą kuchnia na korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjagdaniec 07.06.2016 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Posiadam już kuchnie, w miejscu gdzie obecnie mieszkam i napewno będę ją brała ze sobą. Stolarz robił nam ją w tym roku. Niestety wyszło tak, że czeka nas przeprowadzka. kuchnia jest na jednej ścianie i ma 450 cm długości. lodówka, piekarnik w zabudowie. nastepnie 3 szafki z szufladami po 60cm, zmywarka 45cm, szuflada pod zlewem niecałe 60cm i pralka w zabudowie, która będzie przeniesiona do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 07.06.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dziwny układ z taką dużą częścią bez okna, ale fajna duża łazienka, a w pozostałej części można zaplanować coś typu garderoba/pomieszczenie gospodarcze, aby maksymalnie odciążyć pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.06.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Oryginalny układ nie jest zły jak na tak nietypowy kształt mieszkania. Szczególnie przy założeniu, że gabinet może stać się kiedyś pokojem dziecka. Jedyna sugestia to otworzenie kuchnia na salon – na ile da się to przeprowadzić. Dzięki temu strefa dzienna stanie się bardziej przestronna i jaśniejsza. Dodatkowo można ją optycznie rozświetlić dobrą, satynową farbą w jasnym kolorze, np. farbą Śnieżka.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts