Slyder 09.06.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 witam. Prośba jak każda w sumie w tym temacie tylko, że mam wrażenie że salon jest strasznie nieustawny. Żona przekonuje że jest ok ale ja na niego nie mam żadnego pomysłu (ona zresztą też ale twierdzi ze spokojnie wnosząc meble wszystko się pomieści ) z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 kominek tuż przy wejściu?Na jakim etapie budowy jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 09.06.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 kominek chcieliśmy zrobić narożny. przy samym wejściu byłaby wnęka na drewno i dalej kominek. Co najwyżej mógłbym go przesunąć na środek pokoju ale to jeszcze bardziej zmniejszy możliwośc ustawienia tego pokoju. Jestem dopiero na etapie wylewania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 http://images75.fotosik.pl/666/dd1fbc940f1fdb62gen.jpg drzwi tarasowe wrysowałam jako suwankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.06.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 http://images76.fotosik.pl/668/a8a623a3762230d3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 10.06.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 A byłby taki salon fajny gdyby nie ten garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 10.06.2016 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Oba warianty są swietne bardziej chyba podoba mi się wersja z naroznikiem bo więcej osób wejdzie w czasie spotkania. Zastanawiam się jeszcze czy stol nie postawić pod wiszącym na ścianie tv. Garaż wybudowalem ale tez juz zaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.06.2016 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 W czym przeszkadza garaż? Salon masz ustawny,możesz dać zarówno sofę jak i narożnik w każdym z ustawień.Zerknęłam na projekt jak na 100m jest całkiem ok,masz garderobę i pralnię,pokoje też nie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 11.06.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 A może tak: Na wolnych ścianach byłoby miejsce na jakiś*regalik, tv, lub np. na piękny obraz. Tak w ogóle, to ja bym zaczęła od zastanowienia się*jakie są*WASZE potrzeby. Salon musi służyć WAM i WASZYM potrzebom, nie ma sensu urządzać go pod ustandaryzowane potrzeby innych ludzi Pomyślcie jaki macie tryb życia, jak spędzacie czas? Czy macie dzieci i w jakim wieku? Jak często macie gości? W jaki sposób ich przyjmujecie? Może warto mieć*jeszcze dodatkowe miejsce do rozmów, kiedy w czasie imprezki w naturalny sposób towarzystwo zaczyna się*dzielić na mniejsze grupki (kuchnia? fotele w rogu salonu?). Czy oglądacie tv? Jeśli tak, to jak często i czy w ciągu dnia też, bo może oglądacie jedynie wieczorami tuż przed pójściem spać (wtedy większy sens ma tv w sypialni niż*w salonie)? Czy wygodniej Wam na sofie czy w fotelu? Czy czytacie w salonie? Itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 13.06.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 W czym przeszkadza garaż? Salon masz ustawny,możesz dać zarówno sofę jak i narożnik w każdym z ustawień.Zerknęłam na projekt jak na 100m jest całkiem ok,masz garderobę i pralnię,pokoje też nie małe. dzięki to miłe Czy oglądacie tv? Jeśli tak, to jak często i czy w ciągu dnia też, bo może oglądacie jedynie wieczorami tuż przed pójściem spać (wtedy większy sens ma tv w sypialni niż*w salonie)? Czy wygodniej Wam na sofie czy w fotelu? Czy czytacie w salonie? Itd. itp. ogólnie zastanawiam się nad wyrzuceniem TV. A jeżeli patrzeć na nasze potrzeby to chyba wariant będzie z narożnikiem przy kominku aby z żoną usiąść i w nóżki będzie ciepło a dodatkowo jak goście przyjdą będzie gdzie usiąść. Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 13.06.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 ogólnie zastanawiam się nad wyrzuceniem TV. A jeżeli patrzeć na nasze potrzeby to chyba wariant będzie z narożnikiem przy kominku aby z żoną usiąść i w nóżki będzie ciepło a dodatkowo jak goście przyjdą będzie gdzie usiąść. Jeśli nigdy nie próbowaliście wyrzucić tv, to polecam choćby na próbę, na jakiś*czas My nie mamy kablówki ponad rok i nagle się*okazało, że wieczorem jest czas na bardziej produktywne zajęcia, niż*gapienie się*w nic niewnoszące programy (przez ostatnie lata discovery zeszło na psy ). Wybrane programy można zawsze obejrzeć*na laptopie, bez tracenia czasu na reklamy i inną, losową*papkę. U nas tv jest na piętrze w pokoju, do którego chodzimy z dziećmi pograć*czasem na konsoli, czy obejrzeć*bajkę. Polecam takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 14.06.2016 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 może jeszcze wstrzymam się z tą decyzją do końca euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.06.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 może jeszcze wstrzymam się z tą decyzją do końca euro dobre,ja tam nie uważam oglądania na laptopie wolę tv nawet jak go czasem nie włączam przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Jeśli tv miałby pozostać w salonie to rozwiązanie „kinka” wydaje się być wygodniejsze (sofa stoi przodem do kominka i tv). Jeżeli jednak zapadnie decyzja o pozbyciu się telewizora (lub przestawieniu go do innego pomieszczenia) to zyskamy większą swobodę w ustawieniu mebli. Może warto sobie zadać pytanie o to, jak wolicie spędzać czas? Czy są to może pogaduszki/planszówki? -Wtedy może warto sofę, fotele, stolik kawowy ustawić bliżej kominka? I może także należy rozważyć przeniesienie go na środek ściany „garażowej” i mocno wyeksponować? (np. kolorem?) Nada to wyraźny charakter wnętrzu. Jeśli jednak spotkania rodzinne to raczej wesołe biesiady przy stole, to należałoby mocny akcent postawić właśnie na stół i stworzenie wygodnej przytulnej strefy jadalnej i przeniesienie jej bliżej kominka? Zgadzam się z jedną z powyższych wskazówek że to salon powinien służyć właścicielom i ich potrzebom a uważne przemyślenie jego funkcji pozwoli zbliżyć się do rozwiązania Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts