mawetka 12.06.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Stoję przed wyborem swojego pierwszego samodzielnego mieszkania, którego budowa jeszcze trwa, a zakończy się w październiku br. Mój problem jest taki, że waham się między dwoma mieszkaniami: Pierwsze jest jednostronne, ale na rogu bloku. Wszystkie okna wychodzą na wschód (tu mam pewne obawy w zakresie doświetlenia tego mieszkania, ale za to jest widok na tereny zielone). Drugie - dwustronne -wschód zachód. Na wschód wychodzi sypialnia. W związku z tym, że jest na środku bloku, okno wychodzi wprost na blok obok i trochę na teren zielony. Okna kuchnia/salon są zachodnie i wychodzą na dziedziniec wewnątrz osiedla i ścieżki do klatek schodowych. Prosiłabym o opinię,które Waszym zdaniem jest lepsze zarówno pod kątem planu i ustawności mieszkania, jak i ekspozycji na światło dzienne. Będę wdzięczna za wszelkie opinie, ponieważ ja już mam mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 pierwsze jest ustawniejsze. Daje ogromną ilość miejsca na przechowywanie.Ale zimą będzie dość ciemne. Za to latem nie będzie się mocno nagrzewać i ma ładniejszy widok z okien. Jeśli pracujesz do 17-tej, to fakt, że zimą będzie ciemno w domu, nie robi wielkiej różnicy, bo wracasz do domu po zmroku. http://images75.fotosik.pl/673/aba67a91421069e7gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.06.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Mnie się bardziej podoba nr 2 i według mnie jest lepiej rozplanowane.http://images77.fotosik.pl/675/05b0b94f113ccf14med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 tylko miejsca na szafy jest dwa razy mniej w sypialni. A w łazience prawie wcale. W pierwszym mieszkaniu łazienka jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawetka 13.06.2016 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Dziękuję Elfir za opinie i rzut. Nie myślałam o takim przerobieniu kuchni. Podoba mi się aczkolwiek mam wrażenie że zostało bardzo malo powierzchni roboczej. Co oznacza "P" obok lodówki? Piekarnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 tak. Ja nie lubię robienia z salonu kuchni, więc jak tylko mogę, to kuchnię staram się wydzielić jako osobne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.07.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Za dwustronnym przemawia to, że jest lepiej doświetlone oraz to, że będziesz mieć możliwość robienia przeciągu. Uwierz – jednostronne mieszkanie, szczególnie w upały daje się we znaki.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 02.07.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Pierwsze ma fajniejszy uklad i dodatkowo Elfir swietnie Ci doradziła, jedno o co bym sie obawiała to nagrzewanie sie sypialni bo jest od strony poludniowej, no ale zawszemozna zamontować klimę. Drugim plusem tego mieszkania jest wspanialy widok, a patrzec na sąsiednie bloki i sciezki to srednia sprawa. Ja tez mam teraz okna tylko od wschodu i naprawde da sie wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawetka 30.07.2016 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Dziękuje za wszystkie opinie. Wybór padł na opcję jednostronną - wschodnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawetka 29.08.2016 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Otrzymałam propozycje układów funkcjonalnych. Skłaniam się ku opcji Układ_1 z mniejszą kuchnią z układu nr 3. Zastanawiam zmniejszenie kuchni nie spowoduje, że będzie ona zbyt mała oraz czy dobrze będzie wyglądał taki "gresowy pas" przecinający mieszkanie na dwie cżęści. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.08.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Tv jest na wprost okna co spowoduje że ciągle będzie trzeba zaciągać rolety.Układ nie jest zły,zdecydowanie bym zrobiła jednakowa podłogę na całej powierzchni.http://images75.fotosik.pl/854/dca064832a325856med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts