Pan Lukasz 12.06.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Cześć, powoli przymierzam się do obudowywania mojego kominka. Sęk w tym, że po podliczeniu kosztów obudowa z kamienia naturalnego definitywnie odpada. Znajomy podsunął mi pomysł obudowy z konglomeratu. Nie jestem jednak pewien, czy takie rozwiązanie się w ogóle sprawdzi przy - jakby nie było - nagrzanym kominku? Zwykle przecież z konglomeratu robi się parapety i blaty kuchenne a nie kominki. Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Będę wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.06.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Pytanie z rodzaju jaki ma być kominek, odpowiedź - czerwony. Wszystko zależy chyba od rodzaju zabudowy i miejsca umieszczeni tych materiałów, Z tego co napisałeś to niewiele wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 13.06.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Absolutnie nie! Konglomerat to -coś tam zlepione żywicami- więc pod wpływem temperatury będziesz miał cały bukiet brzydkich zapachów oraz innych trucizn gazowych fruwających w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.06.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Absolutnie nie! Konglomerat to -coś tam zlepione żywicami- więc pod wpływem temperatury będziesz miał cały bukiet brzydkich zapachów oraz innych trucizn gazowych fruwających w powietrzu. W sieci może znaleźć ,ze konglomerat to marmur w 90 % ,a na 10 % składową mają w/w żywice.Mam parapety z niego ale zaiste o obudowie kominka nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts