wal_35 19.06.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 witam mam pytanie czy mogę podłączyć pod licznik ogrodowy za pomocą rurki pex czy musi to być rura ocynkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Zapytaj w jednostce wod-kan którą będzie odbierać ( plombować ) licznik , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 20.06.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 ja zrobiłem pexem i PWKC przyjęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 20.06.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 lepiej zapytać przed założeniem bo nie trzeba będzie poprawiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 22.06.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 lepiej zapytać przed założeniem bo nie trzeba będzie poprawiać.. A co Zakład Wodociągów obchodzi jakimi rurami ja ciągnę instalację w domu. Ich interesuje tylko instalacja do zaworu głównego w ulicy i zaplombowany licznik i nic innego. Rurka i licznik znajduje się w domu więc jest to obojętne. W zależności czy kran ogrodowy będzie znajdował się na zewnątrz czy w ociepleniu z drzwiczkami magnetycznymi rurkę idącą przez ścianę do kranu puść już stalową. Za licznikiem w domu zamontuj dodatkowy zawór tak aby zamykać wodę na zimę i spuścić ją z zewnętrznego kranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts