Mariusz10 23.06.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Jestem na etapie remontu mieszkania. Aktualnie podciągnąłem siłę do płyty indukcyjnej sęk w tym, że teraz mam problem z kominiarzami. W łazience miałem małe okienko, które zamurowałem bo zabiera dużą część ściany w łazience i w kuchni przez co nie można ani po jednej ani po drugiej stronie nic zrobić. Przerobiona instalacja wodna i gazowa a teraz wszedł kominiarz i powiedział, że nie można zamontować piecyka łazienkowego bo jest za mała kubatura.Dał mi dwie możliwości 1) albo wybić okienko ale wówczas szlak trafia aranżację kuchni i łazienki2) albo przenieść piecyk gazowy do kuchni i zabudować go w szafce ( tylko jak z tą zabudową wystarczy jak będzie odsłonięty piecyk od dołu ? czy od góry też musi być ? bo planowo miały być szafki kuchenne do sufitu) Inna opcja to montaż przepływowego ogrzewcza wody elektrycznego powiedzmy 12/15kW tylko pytanie czy to się sprawdzi w mieszkaniu i czy koszty użytkowania przepływowego ogrzewacza elektrycznego nie będą bardzo wysokie ( wówczas zupełnie rezygnuję z gazu w mieszkaniu) Powiem szczerze, że kominiarz zniszczył całą koncepcję mieszkania ale z drugiej strony lepiej teraz niż jak by były położone płytki i wszystko wykończone. będę wdzięczny za poradę bo nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 23.06.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Z kosztami to moze byc roznie - ja zuzywam rocznie jakies 4000 kwh na CWU, wiec stosunek miedzy metanem a pradem ( w moim rejonie ) to 1000 do 2700 pln, wiec sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 24.06.2016 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 No to faktycznie koszty są znaczne. Kurde nie wiem jak ugryźć temat bo to zmienia mi całą koncepcję i instalację muszę przerobić i zabudowę w kuchni. Po prostu dramat się zrobił z lekka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts