Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Niedługo będe kładł u siebie w domu na piętrze panele podłogowe. W domu jest wodne ogrzewanie podłogowe.

No i mam dylemat jaki dać podkład.

Z tego co wyczytałem to najlepsza na podłogówkę jest mata kwarcowa. Matę kwarcową już dałem pod panele w pokoju na parterze. Nie mam jednak odniesienia czy jest to podkład lepszy od pianki, gdyż reszta domu jest w gresie, a nie w panelach.

Czy ma ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?

Nurtuje mnie kilka kwestii. Skoro mata kwarcowa jest tak cudowna na podłogówkę to dlaczego w większości sklepów z panelami nawet o takiej macie nie słyszeli? Dlaczego jest tak mało ofert w internecie? Podkładów piankowych jest pełno, a matę kwarcową ciężko dostać.

Może chodzi o cenę, która jest wyższa i przez to nie ma na produkt popytu?

A może jednak mata kwarcowa nie jest tak dobrym podkładem?

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/212014-mata-kwarcowa-pod-panele-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe/

Witam,

ja właśnie jestem przed wyborem podkładu na ogrzewanie podłogowe pod panele 8mm. Szczerze mówiąc waham się pomiędzy dwoma skrajnościami cenowymi: mata kwarcowa, a tektura falista .

Prośba o opinie użytkowników jednej i drugiej wersji.

Pytanie jeszcze, czy pod tekturę należy ułożyć folię paraizolacyjną ??

https://forum.murator.pl/topic/212014-mata-kwarcowa-pod-panele-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe/#findComment-7130257

• 1 month później...