pszczolka1 29.06.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Chciałabym zmienić kolor ściany z ciemnej czerwieni na jakiś jasny kolor. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć: 1) Jak ściągnąć stary kolor? Jest jakiś specjalny preparat albo robić to papierem ściernym? 2) Albo czy na stary nałożyć białą farbę i dopiero wtedy docelowy kolor? Jestem biedną studentką i chciałabym, żeby nie wyniosło mnie to zbyt drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 dobrej jakości farba powinna pokryć w dwóch warstwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 30.06.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Te dwie warstwy najlepiej podzielić na pierwszą warstwę: grunt na starą farbę + warstwa nowej farby. A najlepiej do pierwszego malowania dodać to drugie, jak to zawsze bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.07.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Szanowna Pani, jeżeli stara farba w żadnym miejscu nie odspaja się od podłoża, dobrym rozwiązaniem jest umycie ścian wodą z mydłem malarskim, a po wyschnięciu pomalowanie ich farbą Śnieżka Barwy Natury (w dwóch warstwach). Ważne, aby nanieść farbę niezbyt cienko. Gdy stare wymalowanie jest uszkodzone, należy je usunąć za pomocą szpachelki i dokładnie oczyścić podłoże. Polecam wykorzystanie farby Śnieżka Barwy Natury oraz dedykowanej do niej farby podkładowej. Dwukrotne pomalowanie zagruntowanej wcześniej powierzchni powinno zapewnić satysfakcjonujący efekt końcowy. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani.mozje 27.07.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Wydaje mi się, że nowa farba powinna pokryć tamten kolor, spróbuj dać dwie warstwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 31.07.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Z farb, których używałem i które mają bardzo dobre krycie to Magnat jest dobrą marką do polecenia. Na ścianę pomalowaną gruntem wystarczy właściwie jedno malowanie, Ty możesz zrobić dwa i myślę, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wajsdominik 05.08.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 ja osobiście malowałem Śnieżką, różnymi kolorami nawet na starą farbę. Za każdym razem dwie warstwy kryły dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaki112 08.08.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Myśle że dwie farby dobrej jakości załatwią sprawę i pokryją iemny kolor Śnieżka mnie pod tym względem nie zawiodła a też miałam ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinoman00 08.08.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Uważaj tylko na otarcia, żebyś nie miał dwukolorowej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danthun 09.08.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 zgadzam się z przedmówcami, dwie porządne farby i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baśka M. 23.08.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Tak, u nas też wystarczyły dwie warstwy, żeby zakryć. A mieliśmy obawy, bo bielą przykrywaliśmy niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.08.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Tak, u nas też wystarczyły dwie warstwy, żeby zakryć. A mieliśmy obawy, bo bielą przykrywaliśmy niebieski. Ale na gruntowaną czy nie? Bo jeśli nie gruntowałaś to podziwiam, że się udało. Ja zawsze gruntuje, nawet jak maluje z jasnego na ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts