Kaizen 30.06.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Czasy szczelnych domów, rekuperacji - a jakoś skromnie ciągle w temacie okien nieotwieralnych. A mnie kusi bardzo, żeby większość tradycyjnych okien zastąpić fiksami. Jak sobie porównałem, ile kosztuje i ile ma Uw fix, a ile okno, to zacząłem się zastanawiać, jakie są argumenty za montażem okien zamiast fixów (no, na piętrze mycie okna)? Dyskusji o wyższości jednych profili nad drugimi i artykułów o oknach otwieralnych jest sporo. Natomiast brakuje mi tego o fixach. Jakie fiksy wybrać i dlaczego? Na co zwracać uwagę? Znacie jakieś opisy, porównania technologii, producentów, profili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.06.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Widzisz....tak naprawde w fixie szklonym w oscieznicy profil nie ma znaczenia.Istotne jest by mozna w nim zapiac jak najcieplejsza szybe no i oczywiscie montaż. Fix w oscieznicy to same zalety- najcieplejsze okno z mozliwych- najtansze Tak naprawde przy wentylacji mechanicznej nikt nie otwiera okien co najwyzej do mycia Moze podam Ci przyklad sprzed 8 lat.Dom parterowy z uzytkowym poddaszem.Parter ok 18 okoen gdzie JEDNO, wyjsciowe na taras jest otwierane reszta same fixy w oscieznicy.Pietro z uwagi na mozliwosc mycia otwierane.Wymiary podzialow dobrane tak by nie przekroczyc maksymalnej powierzchni dla szklenia szyba 4mm.Czy klient zapytany po latach zaluje swej decyzji ?Nie. Teraz postąpił by identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts