Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na Willowej...Wymarzony

Recommended Posts

Witam wszystkich skromnie :)

Jesteśmy z mężem w trakcie budowy wyczekanego i wymarzonego domku ( buduje deweloper:)) - spełnia większość naszych wymagań, więc z braku czasu, wiedzy i fajniej działki w fajnym miejscu zdecydowaliśmy się na dewelopera.

Domek będzie do odbioru w okolicach października (+ pewnie z miesiąc opóźnienia -oby tylko :)), i wtedy ostro przystąpimy do wykończenia.

Projekt wnętrza już mamy, ale forum jest tak wspaniałym miejscem, że licze na pomoc, konstruktywna krytykę i pomoc aby ten dom faktycznie był wymarzony.

Nie mamy jeszcze projektu pokojów chłopców ( 3 i 8 lat) i małego gabinetu. Projekt gabinetu mam w głowie ale nie na papierze a jeśli chodzi o chłopaków to jestem w lesie. Do młodszego na pewno będą meble z obecnego pokoju ( Meblik - kolekcja Dakar https://www.meblik.pl/kolekcja/dakar/ ) a do starszego póki co pustka w głowie.

Postaram się wkleić projekt pozostałych pomieszczeń

Dagmara :)

2f.jpg2g.jpg2h.jpg

Projekt kuchni w 2 wersjach z podwyższeniem wyspy i 2 bez podwyższenia.

Boczna ściana tablicowa ale się zastanawiamy czy nie lepiej jakiś plakat albo coś. Pozostała czarna ściana na pewno czarna nie będzie raczej biała albo popielata.

Lampy przy stole też nie będą żarówkowe jak w projekcie, będzie 1 albo 2 ale jeszcze nie wiem jakie

2f.jpg

2g.jpg

2h.jpg

Dziękuję:) Ale szczerze nie zrozumiałam z tymi tagami.. można prościej;)?

Co do kominka obudowanego szafkami jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, raz finanse a dwa zawsze podobały mi się białe proste kominki, na podłogę (kuchnia, przedpokój, wiatrołap, łazienka dolna i kotłownia ) planujemy Keraben Priorat Cemento http://www.budnik.cl/nuestros-productos/espacios-habitacionales/revestimientos/ceramicas-y-porcelanatos/ceramicas-y-porcelanatos/keraben/priorat-cemento ale jeszcze szukamy czegos w półpolerze