Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

84m2, 3 dzieci - jak rozplanować?

wiliw

Recommended Posts

Witam,

krótko i treściwie - poszukujemy pomocy :) okazuje się, że rozplanowanie mieszkania to nie taka prosta sprawa: mamy do dyspozycji 83,7m2, a marzą nam się 4 sypialnie (nasza + 3 dzieci) i dwie łazienki (w jednej prysznic w drugiej wanna).

Co do metrażów pomieszczeń - nasza obecna łazienka ma mniej niż 3m2 ( i w sumie jest ok), a sypialnia w której śpi dwójka dzieci 9m2 (także chyba dla jednego dziecka tak przestrzeń też może być). A więc małe nam nie straszne, choć im więcej tym lepiej :)

Z góry dzięki za wszystkie pomysły i przemyślenia!

Rodzinka 3+2

http://imageshack.com/a/img924/7258/7BmVg8.png

http://imageshack.com/a/img924/7258/7BmVg8.png

m84.jpg

Edytowane przez wiliw

Chociaż ja bym jednak była przy pozostawieniu sypialni tam gdzie jest, ale pomniejszeniu jej i zrobieniu garderoby ogólnej, z pralką. A dzieci rozlokować w pokojach 1 i 2. Zyskamy przez to fajny salon z jadalnią i funkcjonalną kuchnię. Można też pomyśleć o powiększeniu łazienki do pierwotnego planu tak, aby zmieścić na jej końcu wannę zamiast prysznica.

7BmVg82.jpg

w żadnym razie klops :) z usług fachowca korzystam, ale co do generalnych pomysłów nie miał nic innego niż ja już wcześniej nie wymyśliłem. A to co pokazujecie na forum to dla mnie zupełnie nowe podejście - nawet jeśli wymaga korekt o jakieś techniczne ograniczenia :)

83m i w sumie 5 pokoi,2 łazienki,kuchnia to według mnie nierealne do stworzenia funkcjonalnego mieszkania.Nie wiem w jakim wieku i płci są dzieci,ale przy tym metrażu szkoda wydzielać mini sypialnię w której jedynie wy śpicie w nocy a mieć zero przestrzeni dziennej dla 5 osobowej rodziny.