mamik 04.07.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 kinka Zgadza się! Już chyba wolałabym mieś salon z funkcją spania niż wydzielać tą mikro sypialnię na samo łóżko. co człowiek to opinia Ja bym wolała sypialnie na samo łóżko, niż salon z funkcja spania Modulowe pokoje w mieszkaniach z wielkiej płyty miały około 2,2m na 4m, czyli około 9m2 powierzchni, miałam taki i dla mnie to był RAJ, nie byłabym i nadal nie jestem w stanie zrozumieć koncepcji "przestrzeni" w części dziennej kosztem "mojego" pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.07.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Witam, krótko i treściwie - poszukujemy pomocy okazuje się, że rozplanowanie mieszkania to nie taka prosta sprawa: mamy do dyspozycji 83,7m2, a marzą nam się 4 sypialnie (nasza + 3 dzieci) i dwie łazienki (w jednej prysznic w drugiej wanna). http://imageshack.com/a/img924/7258/7BmVg8.png czy byłaby możliwość przeniesienia większej łazienki w miejsce garderoby, czyli na drugą stronę ściany z szachtami? Oczywiście wówczas wejście do pokoju-sypialni musiałoby być przesunięte, tak aby lazienka była dostępna z korytarza, a nie z sypialni jeśli byłoby to możliwe, wydzieliłabym sypialnię z części dziennej (w miejscu stołu), pozostałe ściany i pomieszczenia do rozplanowaniu, ale większych zmian by nie wymagały. Raczej zlikwidowałabym przejście do części dziennej z salonu, dzięki temu zyskujemy trochę powierzchni na szafy, a jedno przejście do sypialń dzieci moim zdaniem jest wystarczające, poza tym uzyskujemy w ten sposób klasyczną część dzienną i nocną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiliw 05.07.2016 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 @mamik -tak da się z garderoby zrobić drugą łazienkę- rozważamy to zgadzam się też, że co człowiek to opinia - każdy ma inne doświadczenia i inne potrzeby. na pewno przy 5 osobowej rodzinie rozplanowanie nawet 84m2 wymaga kompromisów, więc trzeba umieć ustalić priorytety - takim są dla nas 4 sypialnie, choćby niewielkie (zastanawialiśmy się na dwójką dzieci w jednym pokoju, ale musiały by być to dwie córki i obserwując je widzimy, że byłoby to ciężkie; zastanawialiśmy się nad spaniem w dużym pokoju - ale zbyt często np. jedno z nas musi popracować wieczorem i ma potrzebę odseparowania się) co do powierzchni pomieszczeń - mamy teraz na 49m2 dwie sypialnie po 9m2, d. pokoj 16m2,osobną malutką łazienkę z wanną, osobne wc i osobną kuchnię. to nie nasz projekt, tak się budowało w latach 50. Ale do tego jesteśmy przyzwyczajeni i to stanowi nasz punkt odniesienia dziękuje wszystkim za opnie - każda z nich jest dla mnie pomocna, zmusza do przemyślenia jakiegoś aspektu, na który wcześniej nie zwróciłem uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiliw 06.07.2016 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Szukając rozwiązania 4 (małe) sypialnie + 2 (małe) łazienki + spora "wspólna" przestrzeń wymyśliłem coś takiego: [te 6,68 w prawym górnym rogu to loggia] jestem ciekaw Waszych (także krytycznych) opinii http://imageshack.com/a/img922/9297/cchcdl.png http://imageshack.com/a/img921/7566/yph2Ww.png http://imageshack.com/a/img923/2696/YLWKe6.png http://imageshack.com/a/img921/2774/hhSQxE.png Edytowane 6 Lipca 2016 przez wiliw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.07.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 gdzie będziecie przechowywać pościel, ręczniki, wasze (rodziców) ubrania, mopa, odkurzacz, plecaki i torby podróżne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiliw 06.07.2016 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 szaf nie zaznaczyłem - ale w takich samych pomieszczeniach jak tutaj (nasza sypilania, sypialnie dzieci, korytarz), jakąś to obecnie mieścimy. Oczywiście wymaga to trochę organizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 06.07.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 a w wersji 2 i 3 jak widzisz wejście do łazienki w salonie? Mało przyjemne i komfortowe dla użytkowników. Już nie wspominając o zapachu i hałasie. Obie wersje są w jakimś stopniu podobne do moich propozycji. Dlatego w jednej zrobiłam drzwi do łazienki i sypialni z małego korytarzyka po to, żeby nie były na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiliw 06.07.2016 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 to jest nie rozwiązany jeszcze problem. tak samo ja to, że jeśli do tej sypialni i łazienki wejście będzie bezpośrednio z "przestrzeni wspólnej" i na tych scianach będą drzwi, nie bardzo będzie miejsce na TV na ścianie czy regał z ksiązkaami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.07.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Wiliw, chyba wersja 1 najlepsza, zmienilabym wejście do większej łazienki, dałabym od strony wejścia i dwóch sypialni(na przeciwleglą ścianę)byloby tez dużo lepiej, gdyby mozna było zmienić kierunek otwierania drzwi wejsciowych w czesci dziennej stół zostawiłabym tak jak w pierwotnym projekcie - w wykuszu, w tej części też, czyli w miejscu pierwotnej/projektowej większej łazienki, zrobiłabym kuchnię, zabudować w L przy ścianach (zewnętrzna i ta z szachtami) uklad tv - kanapa - albo kanapa/ naroznik na środku pokoju tyłem do kuchni, a tv na ścianie od sypialni, albo odwrotnie, czyli kanapa przodem do kuchni, a tv na jakiejś szafce, albo moze nawet nieco ażurowej ściance oddzielającej kuchnię od salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts