Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki ZIRCONIUM

szymek8411

Recommended Posts

Witam,

Czy jest tu osoba, która potrafi pomóc w zaplanowaniu ułożenia płytek w łazience?

Płytki Zirconium z Tubądzina. Kolor grafit + beż + mozaika na wannie

Będę kładł płytki samodzielnie.

Chodzi o to, aby wyrysować ściany: gdzie ma być jaka płytka, cięcia, wysokości płytek itd...

Plan łazienki w załączeniu: wanna będzie narożna z siedziskiem, umywalka i wc zamieniona miejscami.

Przechwytywanie.jpg

Edytowane przez szymek8411

20 cm to bardzo dużo w tej małej łazience - umywalka i sedes będą ściśnięte tak, że nie będzie wygodnie z nich korzystać. A wanny narożne nie są specjalnie wygodne w sprzątaniu. Niczego nie zyskujecie wybierając taką wannę. Poza tym cięzko będzie korzystać z prysznica w takiej narożnej wannie, bo jak zamontujecie parawan nawannowy?

Umywalka nie musi być równo z geberitem. Po prostu dołem robisz półkę maskującą odpływ na której stawiasz szafkę umywalkową rozmiarami dopasowaną do utworzonej przez geberit wnęki. Ja mam tak zrobione u siebie w domu.

Nigdy nie rysowałam cięcia płytek w programie. Mnie wystarcza miarka, papier, ołówek i znajomość wymiaru płytki.

Witaj,

Wanna narożna z siedziskiem ADA firmy BESCO musi być 140x90.

Poruszam się na wózku a teraz mam taką wannę i muszę założyć identyczną w nowym mieszkaniu.

Myślę, że 127 cm wystarczy na geberit i umywalkę. Jestem szczupły.

Płytki będę kładł sam, a nie mam zmysłu estetycznego i nie wiem jak je rozrysować.

Płytki raczej w całej łazience tak jak mam teraz, do wysokości 200 cm.