szymek8411 04.07.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Witam, Czy jest tu osoba, która potrafi pomóc w zaplanowaniu ułożenia płytek w łazience? Płytki Zirconium z Tubądzina. Kolor grafit + beż + mozaika na wannie Będę kładł płytki samodzielnie. Chodzi o to, aby wyrysować ściany: gdzie ma być jaka płytka, cięcia, wysokości płytek itd... Plan łazienki w załączeniu: wanna będzie narożna z siedziskiem, umywalka i wc zamieniona miejscami. Edytowane 4 Lipca 2016 przez szymek8411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 jak ci tam wejdzie wanna narożna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 http://images78.fotosik.pl/726/7871fde72d8905b9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 04.07.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Wanna musi wejść. Ada Besco 140x90 z siedziskiem."Komin" będzie poszerzony z płyty GK z 71,5 na 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 04.07.2016 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Dziękuję za radę, umywalka musi iść w zabudowie razem z Geberitem, bo z powodu zamiany miejscami rura spustowa WC wystaje z posadzki.Wolałbym całą łazienkę z płytek, dzięki za porady kolorystyczne ale jak narysować, gdzie ma być jaka płytka cięta? Jakiś prosty program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.07.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 20 cm to bardzo dużo w tej małej łazience - umywalka i sedes będą ściśnięte tak, że nie będzie wygodnie z nich korzystać. A wanny narożne nie są specjalnie wygodne w sprzątaniu. Niczego nie zyskujecie wybierając taką wannę. Poza tym cięzko będzie korzystać z prysznica w takiej narożnej wannie, bo jak zamontujecie parawan nawannowy? Umywalka nie musi być równo z geberitem. Po prostu dołem robisz półkę maskującą odpływ na której stawiasz szafkę umywalkową rozmiarami dopasowaną do utworzonej przez geberit wnęki. Ja mam tak zrobione u siebie w domu. Nigdy nie rysowałam cięcia płytek w programie. Mnie wystarcza miarka, papier, ołówek i znajomość wymiaru płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek8411 04.07.2016 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Witaj,Wanna narożna z siedziskiem ADA firmy BESCO musi być 140x90.Poruszam się na wózku a teraz mam taką wannę i muszę założyć identyczną w nowym mieszkaniu.Myślę, że 127 cm wystarczy na geberit i umywalkę. Jestem szczupły. Płytki będę kładł sam, a nie mam zmysłu estetycznego i nie wiem jak je rozrysować.Płytki raczej w całej łazience tak jak mam teraz, do wysokości 200 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts