ebyc87 05.07.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Dzień dobry! Chciałbym szybko zazielenić ogród, aktualnie działka jest pusta, nie ma kompletnie żadnego drzewa, jakie drzewka, kwiaty itp. polecacie, które szybko rosną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.07.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) chwasty... A serio - szybki efekt dają trawy ozdobne. Krzewy liściaste szybciej rosną od iglastych. Te o kolorowych liściach wolniej od tych o zielonych liściach. Z drzew szybko rośnie inwazyjny klon jesionolistny, poza tym brzozy, klon tatarski, jarzębiny poza tym z pnączy winobluszcze i winorośle ozdobne, rdest Auberta. Edytowane 5 Lipca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 07.07.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 chwasty... A serio - szybki efekt dają trawy ozdobne. Krzewy liściaste szybciej rosną od iglastych. Te o kolorowych liściach wolniej od tych o zielonych liściach. Z drzew szybko rośnie inwazyjny klon jesionolistny, poza tym brzozy, klon tatarski, jarzębiny poza tym z pnączy winobluszcze i winorośle ozdobne, rdest Auberta. mam pytanie co do rdesta. ma duże korzenie? bo chciałbym takie cos posadzić wzdłóz tylnego ogrodzenia zeby zrobił żywopłot. tylko przy częsci płotu żona ma warzywniak, zeby sie nie okazało ze korzenie beda szły na 3 metry od płotu i nic nie urośnie. drugie pytanie, jakbym kiedys chciał to zlikwidowac to jest jakiś prosty sposób? czy to jak maliny, w jednym miejscu wykopie to wyrośnie w trzech innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.07.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 rdest Auberta to nie jest rdest ostrokończysty czy sachaliński. Da się go ściąć a odrosty przy szyjce korzeniowej trzeba potraktować herbicydem. Korzenie ma spore, jak każda duża roślina Rdest sachaliński jest rośliną inwazyjną, nigdy nie powinien znaleźć się w ogrodzie. W Anglii ziemia porośnięta rdestem uznawana jest za skażoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figusiol 07.07.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Dzień dobry! Chciałbym szybko zazielenić ogród, aktualnie działka jest pusta, nie ma kompletnie żadnego drzewa, jakie drzewka, kwiaty itp. polecacie, które szybko rosną? Pozdrawiam Na wiosnę miałam ten sam problem. Goła działka Posadziłam maliny (ponoć szybko rosną i się rozkrzaczają), leszczynę, wierzby płaczącą i mandżurską, kilka iglaków i choinek oraz z owocujących drzewek: derenia jadalnego , świdośliwę i morwę. Podobno w miarę szybko rosną. Kupowałam takie większe okazy w dobrych cenach. Jak na tą chwilę wszystkie żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts