Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Załamanie, projekt cięzki do ustawienia...

kampelek

Recommended Posts

Witajcie. Planowałem ostatnio ze zrobie projekt łazienki a gdy uzbieram pieniądze to ją wyremontuje. Przechodząc do rzeczy: Moja łazienka jest malutka i ciezko jest w niej w ogóle coś zrobić. Chce aby znalazł się w niej prysznic ale umieszczenie okna w niej jest nawiekszym skandalem... Pomógł by ktoś?

5714fa425999c.png

Capture.jpg

Edytowane przez kampelek
zmiana rozdzielczosci projektu

jeśli nieobce ci nieszablonowe myślenie, to zrób wygodny prysznic pod oknem i zasłaniaj okno na czas kąpieli zasłonką prysznicową.

8f18935c31255b9c3caa92bf8a34a87f.jpg

Albo nieco droższe rozwiązanie - specjalna, dodatkowa szyba w oknie:

0288037fd54a217ddbfd8ea713660256.jpg

możesz tez pomyśleć o zwężeniu drzwi do 70 cm i zrobieniu prysznica o szerokości 70 cm.

http://i.dobrzemieszkaj.pl/i/17/56/74/940/wanna-i-prysznic-w-lazience-projekty-z-12.jpg

Edytowane przez Elfir

Rozumiem Twój problem ;-) Ja walczyłam z mężem o likwidację okna, ale się nie dał... Ty masz tyle lepiej, że jednak masz do dyspozycji 3 metry - u mnie jest 180 cm...

Proszę, moim zdaniem najprościej będzie zrobić to, co zaproponowała Elfir - zmniejszyć drzwi i zrobić kabinę o szerokości 70 cm. 70x100 znajdziesz już bez problemu.

Capture.jpg

Elfir, powieszenie zaslonki nie ale chodzi mi wylacznie o to ze prysznic na wymiar jest drogi kilkakrotnie niz taki np. 80x80 z castoramy. Fajnie bylo by miec prysznic na calej scianie ale bardzo zainspirowalo mnie 3 zdjecie ktore wyslales. Napewno kupie wezsze drzwi. Nie chce sie z tym bawic ;)