wikerka 07.07.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Mam podobny problem. Salon z aneksem 20 m2 (po usunięciu ściany). Zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Wszystko jest super tylko mam wielkie obawy o możliwości ustawienia salonu z aneksem tak aby było funkcjonalnie i przestronnie. Kuchnia must have to: lodówka, zmywarka, kuchenka z płytą, zlew i ze 2 pełne słupki lub jakaś niska zabudowa na graty i oczywiście stół. Część dziennie - kanapa, kawałek podłogi na wyprostowanie kręgosłupa i miejsce na 48' TV i xboxa. Do tego dochodzą dwie sypialnie, które chciałabym zostawić. Da się sensownie zaaranżować czy lepiej szukać dalej? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.07.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) to nie pokój z aneksem tylko większa kuchnia z miejscem na kanapę. Sypialnia jest nieproporcjonalnie duża do tej kuchni z aneksem kanapowym. Edytowane 8 Lipca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikerka 08.07.2016 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Tak zgadza się, że sypialnia 14m2 jest dużo za duża do salonu z aneksem 17m2 Pytanie czy jest jakiś mądry sposób, aby ten obszar zagospodarować, aby można było tam mieszkać. Dużo się naszukałam o kwadratowym salonie z kuchnią na 20m2 i niestety za dużo nie znalazłam A tu dodatkowo dochodzi wejście do dwóch pokojów. Nie chciałabym jednak aż tak lekko rezygnować z tej opcji, bo jest atrakcyjna pod każdym innym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 08.07.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 a można wyburzyć ściany salonu? i zrobić jedną ścianę ograniczającą wejście do obu sypialni (przedłużyć ścianę sypialni nr 4 aż do ściany zewnętrznej - wydzielając od razu mniejszą sypialnię nr 3 z wejściem z salonu?) Wtedy więcej miejsca masz w salonie i większe pole manewru w kwestii poustawiania mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikerka 08.07.2016 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dzięki agao_83 Tak taka opcja wchodzi w grę. Już ją sobie analizowałam. Pytanie czy są jeszcze jakieś inne opcje. Bo w sumie chodzi mi o poznanie możliwie najwięcej opcji aranżacji, aby mieć wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 w większej sypialni są dwa okna, które blokują sensowną aranżację. Jak ją zwęzisz, powiększając kuchnio-salon, to nie wstawisz już dużej szafy a miejsca na przechowywanie rzeczy (typu pościel, żelazko, odkurzacz, koce, deska do prasowania) w tym mieszkaniu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 10.07.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 w większej sypialni są dwa okna, które blokują sensowną aranżację. Jak ją zwęzisz, powiększając kuchnio-salon, to nie wstawisz już dużej szafy a miejsca na przechowywanie rzeczy (typu pościel, żelazko, odkurzacz, koce, deska do prasowania) w tym mieszkaniu nie ma. Wiem, że takie rozwiązanie wydaje się śmieszne, ale widziałam sama osobiście, jak ktoś w oknie w miejscu przykleił folię lustrzaną, żeby z zewnątrz nie rzucał się brak okna (w sensie zabudowane okno), i w to miejsce wstawił szafę. Potrzeba matką Może tak? Strasznie małe to zdjęcie pierwotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.07.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 sporo miejsca stracone na korytarz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 10.07.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 (edytowane) Bo ja wiem, czy stracone? Jest miejsce na wielką szafę, a ja np. jestem z tych, którzy nie lubią wchodzić prosto na salony. Można i tak, z szafą do wchodzenia Edytowane 10 Lipca 2016 przez Bracianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts