Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Czy ktoś z forumowiczów budował może Atrakcyjny 2 lub 3? A jeśli nie to czy ktoś ma opinie, rady, które pomogą zdecydować się w 100% lub na odwrót, może projekty mają wady, których laik nie widzi.

Skłaniam się ku wersji 2, ze względu na nieco mniejszą powierzchnię: http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/atrakcyjny-2-1355149578

atrakcyjny2_FRONT1_L.jpga2.jpg

Wersja 3 jest nieco większa: http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/atrakcyjny-3-lustrzany

atrakcyjny3_FRONT1_L.jpga3.jpg

Generalnie od kilku miesięcy poszukuję projektu ustawnego domu o prostej bryle, z małym gabinetem na dole, w miarę przestrzennym salonem, 3 pokojami na górze, 2 łazienkami, garażem na min. 20m, przy około 120 (+/-) metrach powierzchni użytkowej i Atrakcyjny 2 póki co najlepiej spełnia te założenia.

Ze zmian chcę taras mieć z boku, a nie z tyłu domu, więc salon jest do przerobienia tak, aby było tam wyjście.

Zastanawiam się też nad zasadnością tarasu nad garażem, wolałabym wszystko w jednej bryle, ale wtedy dom robi się już za duży, a przy tym droższy w budowie i utrzymaniu.

Chętnie wysłucham wszystkich uwag, pomóżcie :)

atrakcyjny2_FRONT1_L.jpg

atrakcyjny3_FRONT1_L.jpg

a2.jpg

a3.jpg

Edytowane przez mrukpuk

nieciekawy ten projekt.

Łazienka otwierająca się na salon

Spiżarka w której zmieści się tylko jedna mała szafka

W kuchni brak miejsca na szafki wiszące.

Drogie okna kolankowe, zamiast szczytowych w jednym z pokoi

Jak będziecie myli okno połaciowe nad klatką schodową?

Okno narożne w kuchni - pomyśl jak je myć (pomijam cenę tego wynalazku)

Poza tym takie bezsensy projektowe mające na celu tylko dekorację - okno w kotłowni do ziemi. Kosztowne, prezentujące cały kotłowniany bałagan gościom wchodzącym do domu. Chyba, ze w kotłowni będziecie wieszać zasłony :D

Dzięki Elfir za odpowiedź.

Tak, to prawda, jest kilka zbędnych rarytasów, jak to okno w kuchni etc.Przy wyborze projektu bardziej kierowałam się funkcjonalnością i ogólnym wyglądem, biorąc pod uwagę widełki przestrzenne i kosztowe jakie mamy założone. Zmiana okna na etapie adaptacji to raczej żaden problem :)

Spiżarni nie będzie, nie jest potrzebna, okno kolankowe jak najbardziej do zmiany.

Czy ktoś z forumowiczów ma jeszcze jakieś spostrzeżenia, a może ktoś buduje? :)

Przejrzałam naprawdę setki projektów i te wydają się najsensowniejsze biorąc pod uwagę układ i przestrzeń w środku, a także bryłę, ale decyzja jeszcze nie jest podjęta, więc jak znajdzie się coś innego to jak najbardziej chętnie rozważę :)

Hej,

Mialem podobny dylemat w wyborze.Atrakcyjny bardzo mi sie podoba.

Projekty Atrakcyjny 1,2,3 sa bardzo charakterystyczne, duzo otwartej przestrzeni, przeszkleń,prosta bryła.kilka smaczków jak elewacja z cegly recznie formowanej,

Ja wybrałem Atrakcyjny 1 choć Tobie polecam Atrakcyjny 3 z tego względu ze posiada tynk na elewacji zamiast cegly

Jest to dosc spory wydatek ktory spelnia role jedyne reprezentacyjna.(parametry sciany sa podobne jak w scianie 2 warstwowej,dobrze ocieplonej)

Zgadzam sie ze nie sa to projekty tanich domów jednak uważam,że warto wydać na coś co bedzie cieszyło oko.

Budujac dom z projektu Aktrakcyjny pozbawionego tych rarytasów jak przeszklenia,kamień na elewacji czy choćby dachówki płaskiej , dom bedzie wygladał jak brzydki szary bunkier .

a moze dostepny 1?

http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/dostepny-1

Edytowane przez kamils48

• 2 weeks później...
  • 4 months później...