pawelurb 29.07.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Czy bloczki Ytong i Bloczki "Prefbet" to to samo ? domyślam się że jedno i drugie to beton komórkowy , "Prefbet" nie ma chyba pióra i wpustu , czy to wszystkie róznice czy też jest jeszcze coś co różni te dwa materiały budowlane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 29.07.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 na pewno różni je cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 29.07.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 na pewno różni je cena oo tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.07.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 pawelurb masz jeszcze solbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 29.07.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 do pawelurb:Wlasnie ze ma i to o 1 wiecej niz ytong ( 3 piora i 3 wpusty). Mowie tu o Prefbecie powodowo http://www.prefbet.com.pl/sam mam z tego hatke.Sory za polski font, jak bedzie okazja to go spolonizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 29.07.2004 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 a czy są na rynku takie bez pióra i wpustu ( pewnie tańsze ) , który producent ma je w ofercie? i czy one są w jakis sposób gorsze, lub trudniejsze w budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 29.07.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Wszystkich (chyba) znajdziesz na stronie http://www.betonkomorkowy.com.pl Za to ja bede wdzieczny za informacje o tzw "polskim Ytongu". Gdzies tu na Forum znalazlem informacje ze jeden zaklad Ytonga robi bloczki w tzw polskich wymiarach tzn szerx24x59. Podobno są "ytongowej" jakości a tańsze. Tylko jakoś Ytong sie nimi słabo reklamuje.Co ogladam budowy z betonu komórkowego to widze roznice pomiedzy Ytongiem a reszta. Ytong jest gładki, równy i biały a reszta ma poszpachlowane czymś ubytki na prawie każdym łączeniu. Tylko ta cenaaaaa.... Kiedys szukalem i znalazlem miasto gdzie jest ten zakład, ale.. zapomniałem. Strony www tez nie mieli, cennika tym bardziej. Dajcie namiary i ceny jeżeli wiecie o co chodzi. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 29.07.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ostrołeka produkuje również beton komórkowy bialy o takich wymiarach jakich szukasz niestety to jest klasa 600 czyli należy ją ocieplać jest to bloczek gładki bez pióra i wpustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 30.07.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Myslę, że biały beton komórkowy jest OK, jednak szary (ciemno szary).... słyszałem z dosyć pewnego źródła, że jednym ze składników sa jakieś popioły (gdyby nie ich tam nie było to pewnie robiliby białe); znajomy pojechał do takiej wytwórni i rzeczywiście na placu stały chałdu jakiegoś szarego popiołu.... Myslałem też o Solbecie, jednak u nas na południu Polski brak jest ich przedstawicieli, składów - więc zrezygnowałem, a ponieważ Ytong wychodził za drogo... - buduję z Pth 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.07.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 echo a to pod licami PTH to też odbarwienia co? Bo jakoś tak dziwnie toto poprzednie stadium feniksa przypomina, a nie wypaloną glinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 30.07.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 do KaiM nie jest tak do konca jak piszesz wszystko zalezy od kultury wykonania i od ekipy. chyba ze piszesz o zwyklym bk a nie pw. U mnie wyglda sciana z prefbetu lepiej niz na budowie w oklicy z ytonga. Tylko nie mowie tu o jakosci materialu a o kulturze wykonania. link do mojego albumu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=21458&k=10&q=net4u&nxt=0sorki ze malo szczegolow jest widocznych sorki za font. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 30.07.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Ściana nie jest po to aby wygladała To przegroda budowlana która ma spełniać określone zadania. Czyli przede wszystkim konstrukcyjne, cieplne, akustyczne. Na zewnatrz i wewnatrz jest wykańczana i wygląd nie ma najmniejszego znaczenia. Ponieważ BK z róznych wytwórni parametry budowlane ma praktycznie takie same to po co przepłacać. Ja kupiłem BK z Prefabetu i murowałem na zaprawę ciepłochronna. Wyszło dużo taniej parametry te same. Jak ktoś ma tzw. "zadęcie" i musi mieć ścianę z produktu który jest mocno reklamowany to "Y" spełnia to zadanie. Natomiast jeśli wystarcza same prametry budowlane to szkoda kasy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 30.07.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 do KaiM nie jest tak do konca jak piszesz wszystko zalezy od kultury wykonania i od ekipy. chyba ze piszesz o zwyklym bk a nie pw. U mnie wyglda sciana z prefbetu lepiej niz na budowie w oklicy z ytonga. Tylko nie mowie tu o jakosci materialu a o kulturze wykonania. link do mojego albumu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=21458&k=10&q=net4u&nxt=0 sorki ze malo szczegolow jest widocznych sorki za font. faktycznie pierwszy raz widze taki ladny "polski" BK - co to za producent i jaka klasa BK? masz p+w? ekipe widac trafiles b.dobrą - do Zielonej nie tak daleko - moze podasz namiary i ceny tej ekipy murarzy/klejarzy? moze byc na priv tak sobie ogladam Twój album: - czym masz obudowane murłaty? co to jest? styropian? - kominy na poddaszu obmurowane cienkimi bloczkami ze wzgledu na estetyke czy jak? - czyzbys mial strop monolityczny? jaka ekipa to robila? ta sama? pamietasz koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.08.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 do KaiM Witam material mam z BK 42X24X59 PW klasy 400 z Powodowa tu jest cennikhttp://www.prefbet.com.pl/ jak bylbys zainteresowany to podesle ci link do firmy która daje okolo 17 oczek ponizej tego cennika.Co do wykonawców to jest problem bo nie mialem ekipy wszystko robilem z moim ojcem w ramach urlopu i po pracy( fachowców mialem do sciany fundamentowych i obrobek blacharskich koinow). Murlaty docieplone sa styropianem.Kominy gotowce sa obmorowane silka ze wzgledu na stabilnosc (brak scian w sasiectwie komina), tak bylo w projekcie i ma to sens bo bez obmorowki przenosza drgania.Strop to teriva nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts