Sadysta 09.07.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Brakowało mi porównania mocy żarówek LED, test zrobiłem więc sam. Wykorzystane żarówki jak na fotografiach. Żarówki wybrałem ciepłe, jeszcze nie mamy tynku lecz najbardziej nam odpowiada taka temperatura barwowa LED. Moc jaka w zupełności wystarczy to 1,5W widoczność wokół domu bardzo dobra. Ściana 10m długości, punkty co 2,5m. Wysokość około 2,6m Ustawienia aparatu fotograficznego stałe dla wszystkich fotografii. LED 1,5W LED 6W LED 10W LED od lewej do prawej - 1,5W, 6W, 10W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.07.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Ja mam 2W - 5 sztuk na elewacji długości 15m.Mocniejsze byłyby niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 11.07.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Wszystko pewnie zależy od tego jaki się chce osiągnąć efekt. Jak lekkie podświetlenie aby ktoś kto się będzie chciał cichaczem skradać do domu to te 1,5W pewnie odstraszy bo taka moc wystarczy. Za dużej mocy też nie ma co dawać bo wokół domu trochę się ich nazbiera a im większa moc to większy pobór prądu. A czy masz może do tego jakieś sterowanie czasowe czy manualnie za pomocą włącznika to chcesz włączać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.07.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Na razie manualne, docelowo zmierzchowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 21.07.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ja mam wzdłuż elewacji 12m 9 sztuk 7W, na wysokości ok 5,5-6m nad tarasem i w nocy mam jak za dnia...efekt taki jak zamierzyłem bo mam oświetlenie "nad stołem" na tarasie, doświetlenie schodów na taras i ścieżki wzdłuż domu... Całość sterowana ręcznie, dzielona 4+5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymanro 13.08.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Mega to zrobiłeś. Wielkie dzięki. Mógłbyś tylko dodać jaka tam jest jasność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts