Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z zaprojektowanie kuchni

joannam128

Recommended Posts

Witam potrzebuje pomocy. Bede robic generalny remont mieszkania i mam problem z kuchnią. Meble chce miec dwóch ścianach o szerokości 2,80 x 160. Wiem ze na początku dłuższej ściany ma stac lodówka potem wysoka półka w ktorej ma byc piekarnik i mikrofalówka. Niestety dalej pojawił sie proble bo na początku miała byc szafka z płyta elektryczna zlew rogowy i na malej sciane zmywarka i malutka szafka. Niestety nie możemy mieć płyty(problemy jakies z kablami) Chciałabym zamienic miejscami zmywarke z płyta (bedzie elektryczna). I teraz jeżeli mam odpływ na małej ścianie czy podłacze ta zmywarke? Czy macie jakies inne pomysly na tą kuchnię? Mogę tylko powiedzieć jeszcze ,że lodówka stanie przy oknie, a wtedy piekarnik byłby za jakas szafka obok drzwi(jeśli ta sie jeszcze zmiesci) oraz że blat (stół) bedzie po drugiej stronie pomieszczenia. Jezeli ktos ma jakiś projekt do takiej kuchni to bardzo Was proszę o pomoc.

proponuję tak:

http://images77.fotosik.pl/751/a795e85c363eed11gen.jpg

lodówka wolnostojaca - jest mniejsza od tej do zabudowy, rury ukryte za szafkami.

Stół okrągły, który może być wystawiany na środek pomieszczenia - przy okrągłym nie walniesz się przypadkowo biodrem w kant.