marlowe 11.07.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Tynki wewnętrzne (maszynowo, cementowo-wapienne) oraz okna bede miał robione pod koniec sierpnia dopiero. Czy moge w tej sytuacji najpierw połozyc podłogówkę i wylać posadzki oraz zrobić rozprowadzenie rekuperacji? Piony hydraulik juz wyciągnął. wiem że kolejność powinna być okna, później tynki i dopiero posadzki ale moim fachowcom terminy nie odpowiadaja i najlepiej gdybym zaczął od posadzek. Tylko pytanie czy tak mozna?Ogrzewanie bez grzejników - pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.07.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 jak nie boisz się, że ktoś ci wykręci rury i zawory to można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.07.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 No i trzeba bardzo dobrze zabezpieczyć posadzkę bo tynkarze ubrudzą, a szkoda. Już teraz zacznij zbierać puste kartony. Rozdzielacze do podłogówki najlepiej zabrać do domu, inaczej mogą "dostać nóg". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 12.07.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Podepnę się do tematu. Mam stan surowy otwarty. W założeniach dalsze etapy miały być robione dopiero na wiosnę. Jednak kilka osób w tym elektrycy namawia mnie żeby zrobić instalację elektryczną i tynki jeszcze w tym roku. Tynki miałyby wyschnąć ładnie itp. Jest sens? I czy kable z tynków nie ,,dostaną nóg'' jak rozdzielacze z tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.07.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Czy kable nie dostaną nóg to trudno powiedzieć, sporo zależy od lokalizacji budowy, otoczenia itp. U mnie od kwietnia do października nic nie zginęło, ale różnie może być. Jakiś sens w tym jest, natomiast kupę wilgoci i tak wprowadzisz do domu robiąc wylewki. Przy okazji jak nie masz okien to tynkarze nie zrobią obróbek glifów i trzeba będzie ich wzywać ponownie albo samemu otynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts