Filip80 11.07.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Witam, ściana została wymurowana tak jak widać na załączniku (są szpary, mniejsze i większe) i tu moje pytanie ? czy bawić się w łatanie ? jak tak to czym ? docelowo ściana ma mieć: ocieplenie 25 styropianu na zewnątrz i tynki w środku dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 12.07.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Większe szczeliny pionowe na kilka mm pociągnąłem z zewnątrz czymś z tuby, nie pamiętam czy miałem wolny akryl czy silikon. Ale takich dużych szczelin było tylko parę. Łatanie było bardziej na etap przed ocieplaniem, bo jak zacinał deszcz z tej strony, to ściana wyglądała o tak: http://img.wybieramprojekt.pl/wp-content/uploads/images/ytong-deszcz.jpg To ściana od zachodu, bez okapu. Z innymi nie było problemu.Jak będziesz miał prawidłowo ocieploną ścianę z zewnątrz, to takie szczeliny nie powinny mieć znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 12.07.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Miałem tak samo tzn. w kilku miejscach po ulewie pojawiły się w środku mokre kreski. Ja z zewnątrz przejechałem szczeliny Zaprawą murarską cienkowarstwową (piana) produkcja Tytan. Później i tak poszło ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 12.07.2016 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 bardziej mi chodzi o mostki po ociepleniu, czy będą miały tak wielkie znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 12.07.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Jedną z zalet pianki jest - doskonała izolacyjność termiczna poprzez eliminację mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 12.07.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Przy prawidłowym ociepleniu nie będzie to miało większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 15.07.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Ja bym załatał większe dziury, ale nie mam pojęcia czym najlepiej robić*w przypadku ytongów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.07.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jeśli chce wam się w takie rzeczy bawić to najlepiej robi się to trochę rzadziej rozrobionym klejem z domieszką pyłu z tych bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip80 15.07.2016 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Jeśli chce wam się w takie rzeczy bawić to najlepiej robi się to trochę rzadziej rozrobionym klejem z domieszką pyłu z tych bloczków. też tak zrobiłem.... ale to kupa roboty ... może pianka ? szukam czegoś szybkiego ... ale czy faktycznie przy 25 cm styropianu, ma to sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts