domelek 13.07.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Witam, Chciałbym zapyta forumowiczów czy testowali już jakiegoś operatora 3g/4G LTE tak żeby poprawnie działał monitoring online Chiałbym móc zdalnie z zagranicy sterowa centralą SATEL 128WRL, termostatem i miec podgląd na kamerki, jako że planujemy się wprowadzi dopiero w przyszłym roku to chiałbym mie coś najlepiej na karte z niskim abonamentem (nie będzie to używane często... Jakieś propozycje? Z góry dziekuję za Pomoc, Edytowane 13 Lipca 2016 przez domelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 15.07.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Każdy da radę, wybierz tego co daje Ci najlepszy zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.07.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) Każdy da radę, wybierz tego co daje Ci najlepszy zasięg. ŻADEN nie zadziała, bo do urządzeń GSM/LTE nie ma dostępu z zewnątrz. Niektórzy operatorzy mają dostęp, ale tylko dla firm i za dodatkową opłatą. PS. Pokazywanie własnej ignoracj i niewiedzy to przejaw masochizmu intelektualnego? Edytowane 16 Lipca 2016 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 16.07.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Witam Przy WRL masz też sterowanie smsami. Nie wiem jak przy WRL jest z dostępem do serwera Satel, przy ethm-1 by nie było problemu. --ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.07.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Nie wiem jak przy WRL jest z dostępem do serwera Satel, przy ethm-1 by nie było problemu. -- ksysju Dostęp do serwera aktualizacyjnego satela nie ma ŻADNEGO znaczenia. Przy ETHM też ci ignorancie nie zadziała, bo nie przekierujesz portów na satela. Ps. Bierzecie udział w jakimś Pucharze Muratora na Ignoranta Roku 2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domelek 16.07.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Czyli D..pa, dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 17.07.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Pisałem o innym serwerze. Takim który daje dostęp do systemów bez dostępu do "zewnętrznego" ip. Może inaczej. Mam cdma w Orange. Bloka z zewnatrz mojego ip oczywiscie jest, a z systemem się łącze przez Integra Control. eot --ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 17.07.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 a z systemem się łącze przez Integra Control. Zwracam honor. Trzeba było od razu tak napisać, bo jak zwykle Satel dał dupy. Używają własnej chmury zwanej również cloud, ale nigdzie nie używają tych nazw. Wczoraj przejrzałem wszystkie najnowsze instrukcje i nigdzie nie znalazłem informacji o chmurze satela. Ciekawe na jakiej podstawie prawnej ETHM wysyła bez mojej wiedzy informacje do chmury satela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 18.07.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ciekawe na jakiej podstawie prawnej ETHM wysyła bez mojej wiedzy informacje do chmury satela? Ostatnio prawie wszystkie kamerki IP i wideodomofony wifi owierają kilkanaście połączeń za granicę, po całym świecie bez wiedzy użytkownika. To są bacdoory, a nie sprzęt zabezpieczający. Np ktoś dzwoni na domofon i ta informacja leci do USA, Rosji lub Chin i dopiero appka domownika dostaje cynk z tamtych kierunków, że ktoś stoi przed furtką. Chora koncepcja. Moim zdaniem to są trojany, za chwilę ktoś je wszystkie przejmie i zrobi z nich botnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.07.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ostatnio prawie wszystkie kamerki IP i wideodomofony wifi owierają kilkanaście połączeń za granicę, po całym świecie bez wiedzy użytkownika. To są bacdoory, a nie sprzęt zabezpieczający. Może podaj źródło tych bredni. Jak wiadomo ten twój chiński sterownik też to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 18.07.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Może podaj źródło tych bredni. Jak wiadomo ten twój chiński sterownik też to robi. Nie potrzeba żadnego źródła. Wystarczy samemu zobaczyć sobie listę połączeń IP na własnym routerze dla adresu przypisanego kamerce. Te wszystkie kamerki, domofony i inne urządzenia działające mimo zablokowanych portów działają w chmurze i obraz oraz dźwięk z kamerek lecą przez dziwne serwery w różnych częściach świata. Mój sterownik PLC2011 tego nie robi i nie gadaj jak nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.07.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Mój sterownik PLC2011 tego nie robi i nie gadaj jak nie wiesz. Nie gada, bo nie działa w chmurze, jakby działał w chmurze, to Musiałyby gadać. . Ponieważ nie działa w chmurze nie można go wykorzysta przy internecie przez GSM np. LTE. Te wszystkie kamerki, domofony i inne urządzenia działające mimo zablokowanych portów działają w chmurze To albo masz gówniany firewall, albo nie masz pojęcia jak się blokuje porty. Osobiście obstawiam jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 19.07.2016 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Nie gada, bo nie działa w chmurze, jakby działał w chmurze, to Musiałyby gadać. . Ponieważ nie działa w chmurze nie można go wykorzysta przy internecie przez GSM np. LTE. To albo masz gówniany firewall, albo nie masz pojęcia jak się blokuje porty. Osobiście obstawiam jedno i drugie. Co za głupoty wypisujesz. Nigdy nie miałeś w ręku ani sztuki i tylko hejtujesz bez powodu. Publiczny IP kosztuje 8PLN w plusie, a w Orange dzwoni się na infolinię i prosi o włączenie usługi VPN. Mam oba na prywatnych umowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 19.07.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Co za głupoty wypisujesz. Nigdy nie miałeś w ręku ani sztuki i tylko hejtujesz bez powodu. Trabantem nie jeździłem, a mimo to wiem, że to g*wnowóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 24.07.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 ŻADEN nie zadziała Więcej pokory. Każdy zadziała. Trzeba sobie zestawić VPNa i nie ma problemu z brakiem zewnętrznego IP. Mam tak wgląd do kamer na budowie od ponad roku i nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 25.07.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Oczywiście, że się da.Wcześniej miałem Play w 3G, teraz LTE w T-mobile i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts