Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dostęp do automatyki przes sie 3G/4G

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym zapyta forumowiczów czy testowali już jakiegoś operatora 3g/4G LTE tak żeby poprawnie działał monitoring online

Chiałbym móc zdalnie z zagranicy sterowa centralą SATEL 128WRL, termostatem i miec podgląd na kamerki, jako że planujemy się wprowadzi dopiero w przyszłym roku to chiałbym mie coś najlepiej na karte z niskim abonamentem (nie będzie to używane często...

Jakieś propozycje?

Z góry dziekuję za Pomoc,

Edytowane przez domelek

Każdy da radę, wybierz tego co daje Ci najlepszy zasięg.
ŻADEN nie zadziała, bo do urządzeń GSM/LTE nie ma dostępu z zewnątrz. Niektórzy operatorzy mają dostęp, ale tylko dla firm i za dodatkową opłatą. PS. Pokazywanie własnej ignoracj i niewiedzy to przejaw masochizmu intelektualnego? Edytowane przez dendrytus

Nie wiem jak przy WRL jest z dostępem do serwera Satel, przy ethm-1 by nie było problemu. -- ksysju
Dostęp do serwera aktualizacyjnego satela nie ma ŻADNEGO znaczenia.

Przy ETHM też ci ignorancie nie zadziała, bo nie przekierujesz portów na satela.

Ps.

Bierzecie udział w jakimś Pucharze Muratora na Ignoranta Roku 2016?

a z systemem się łącze przez Integra Control.
Zwracam honor. Trzeba było od razu tak napisać, bo jak zwykle Satel dał dupy.

Używają własnej chmury zwanej również cloud, ale nigdzie nie używają tych nazw.

Wczoraj przejrzałem wszystkie najnowsze instrukcje i nigdzie nie znalazłem informacji o chmurze satela.

Ciekawe na jakiej podstawie prawnej ETHM wysyła bez mojej wiedzy informacje do chmury satela?

Ciekawe na jakiej podstawie prawnej ETHM wysyła bez mojej wiedzy informacje do chmury satela?

Ostatnio prawie wszystkie kamerki IP i wideodomofony wifi owierają kilkanaście połączeń za granicę, po całym świecie bez wiedzy użytkownika. To są bacdoory, a nie sprzęt zabezpieczający. Np ktoś dzwoni na domofon i ta informacja leci do USA, Rosji lub Chin i dopiero appka domownika dostaje cynk z tamtych kierunków, że ktoś stoi przed furtką. Chora koncepcja. Moim zdaniem to są trojany, za chwilę ktoś je wszystkie przejmie i zrobi z nich botnet.

Może podaj źródło tych bredni.

Jak wiadomo ten twój chiński sterownik też to robi.

Nie potrzeba żadnego źródła. Wystarczy samemu zobaczyć sobie listę połączeń IP na własnym routerze dla adresu przypisanego kamerce. Te wszystkie kamerki, domofony i inne urządzenia działające mimo zablokowanych portów działają w chmurze i obraz oraz dźwięk z kamerek lecą przez dziwne serwery w różnych częściach świata.

Mój sterownik PLC2011 tego nie robi i nie gadaj jak nie wiesz.

Mój sterownik PLC2011 tego nie robi i nie gadaj jak nie wiesz.
Nie gada, bo nie działa w chmurze, jakby działał w chmurze, to Musiałyby gadać.

. Ponieważ nie działa w chmurze nie można go wykorzysta przy internecie przez GSM np. LTE.

Te wszystkie kamerki, domofony i inne urządzenia działające mimo zablokowanych portów działają w chmurze
To albo masz gówniany firewall, albo nie masz pojęcia jak się blokuje porty.

Osobiście obstawiam jedno i drugie.

Nie gada, bo nie działa w chmurze, jakby działał w chmurze, to Musiałyby gadać.

. Ponieważ nie działa w chmurze nie można go wykorzysta przy internecie przez GSM np. LTE.

To albo masz gówniany firewall, albo nie masz pojęcia jak się blokuje porty.

Osobiście obstawiam jedno i drugie.

Co za głupoty wypisujesz. Nigdy nie miałeś w ręku ani sztuki i tylko hejtujesz bez powodu.

Publiczny IP kosztuje 8PLN w plusie, a w Orange dzwoni się na infolinię i prosi o włączenie usługi VPN. Mam oba na prywatnych umowach.