uciu 21.08.2018 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 dawno mnie tu nie było doradzi ktoś czym zafugować prysznic.... Wpierw był grunt ct17 potem Mapegum i taśmy na rogi i kąty. Potem klej elastyczny i płytki gresowe. Teraz muszę to zafugować..., fuga 2mm Jako, że fug nie ma dużo (płytki drewnopodobne) chciałem to zafugować SIKAFLExem 11fc http://sikaflex.chemall.com.pl/produkty/sikaflex-11fc/ ale w markecie polecili mi CERESIT CE _ silikon na naroża http://www.ceresit.pl/pl/produkty/produkty-do-ukladania-i-spoinowania-plytek/fugi-i-silikony/ce-40-aquastatic.html Myślałem by dać fugę epoxydową ale nigdy jej nie nakładałem i nie chcę nic spierniczyć.... Stosował ktoś sikaflex lub ceresit CE 40?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 27.08.2018 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Chyba wszyscy zarobieni Działamy na 2 fronty we wnętrzu - Tata już prawie skończył łazienki płytkować - zostały tylko fugi Na dworze zagęściliśmy kamień na taras i podjazd - zrobiliśmy tez obrzeza (na razie część) z używanej kostki granitowej. Właściwa będzie jak $$$ uzbieramy Z minusów.... pojawiły mi się rysy na ścienie...w sypialni i garazu - tak jakby się płyta ugięła... rysy ledwo widoczne - zarysowały się schodki z pustaków. Zagęściliśmy podbudowe dobrze - do ponad 1 a i tak coś się ugięło. Strop trzyma wszystko w kupie bo rysy kończą się na ok 2/3 wysokości ścian. Planuje włókno szklane na ściany wiec nich nie będzie widać...ale są i powodują stresa ze daliśmy z czymś d.... Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 27.08.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 uciu, co z Twoją maszyną osuszającą? Sprzedałeś, masz, sprzedajesz, zostawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 27.08.2018 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 uciu, co z Twoją maszyną osuszającą? Sprzedałeś, masz, sprzedajesz, zostawiasz? Sprzedana z 50zł stratą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 10.09.2018 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) i mamy tynk Walka z czasem bo raz ze sie już nie chce... a dwa ze do listopada trzeba płytki położyć i panele, kuchnie, położyć cegłę na elewacji, zrobić podbitke... masakra.. Edytowane 10 Września 2018 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 10.09.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Bardzo ładnie, zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 10.09.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Jaki to tynk i kolor jak moge zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 10.09.2018 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Alpol nanosilikonowy kolor T4155.Według wzornika miał być bardziej ciemny... ale jest OKJeszcze tylko musimy mieć czas by cegłe położyć i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 10.09.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Dobra robota Miło przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 10.09.2018 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Alpol nanosilikonowy kolor T4155. Według wzornika miał być bardziej ciemny... ale jest OK Jeszcze tylko musimy mieć czas by cegłe położyć i będzie super. Kupiliście lico cegły ? Masz może jej foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 11.09.2018 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Na elewacje idzie płytka NOC POLARNA - kupiłem do developera za 1/4 ceny bo im zostało z budowania bloku Nie mam tylko narożników bo cena powala ponad 9zł za szt za duży lub ponad 3zł za mały - co daje 3500 lub 1200zł.... Wolałbym duże ale z racji kasy będą małe lub bedziemy szlifować płytki do kąta....tylko marnie widze szlifowanie prawie 800płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.09.2018 03:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 płytkujemy - właściwie tata,,,, bo ja na razie w okół domu działam.... Wyszło, że murek z kuchni jest krzywo..... i musimy pomyslęć jak położyć płytki by nie było widać... Krzywo to mało powiedziane....5cm... co przy wąskiej płytce 15cn da mało ciekawy efekt jak ją położę równolegle... - opcje 1 dac płytki w jodełkę = dużo odpadu 2 na ścianę przykleić kg i ją wyrównać tynkiem 3 nie wiem co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.09.2018 03:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 przy okazji troche fotek z łazienku jakiś dziwny kolor wyszedł obudowy wanny - w rzeczywistości jest bardzo podobny do podłogi 3 panele led po 24W - jasno... chyba za jasno i tata walczący z cieknącym kibelkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 15.09.2018 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Ostatnio było dużo pogodnych dni więc na pewno inwestorzy trochę zajęci. Aż trudno uwierzyć w te spękania ścian. Jak zamieszkasz to po miesiącu zapomnisz o tym co teraz nie daje Ci spać . Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.09.2018 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Co do kibla - dalej ciekł - Stelaż grohe - miska Roca - już kupiłem nową uszczelkę .... pomogło wczoraj posmarowanie jej uszczelniaczem dekarskim Tytana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 17.09.2018 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 i tata walczący z cieknącym kibelkiem...[ATTACH=CONFIG]418764[/ATTACH] Haha dobrze że dałeś dopisek do zdjęcia bo już sobie pomyślałem swoje:lol2: dużo takich naprawiaczy widziało się na studiach co raczej tam nic nie naprawiali. Pięknie idziesz do przodu, fajnie dom wygląda w tynku. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.09.2018 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Elewacja.... częsciowo mam mieć okładzinę z klinkieru....Płytki już mam (znalazłem okazję na olx) miałem tylko dokupić narożniki.Wpierw miałem szlifować płytki proste i oszczędzić na płytkach narożnych...ale po przeliczeniu metrów bieżących wyszło, że musiałbym wyszlifować 900płytek....Zdecydowałem się więc na małe narożniki (ok 3,xx zł sztuka) ale lipa, nigdzie ich nie ma a w fabryce powiedzieli ze na razie nie ma przewidzianej produkcji...W sklepach proponują tylko duże...za 10zł ...I lipa bo nie dam za narożniki 4,5tyś zł.... Pozostaje szlifowanie alb klejenie bez szlifu ale będzie widać ramkę w innym odcieniu niż cegła... Se zawsze musze utrudnić życie...trzeba było tylko tynk w innym kolorze zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.09.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 przy okazji troche fotek z łazienku 3 panele led po 24W - jasno... chyba za jasno [ATTACH=CONFIG]418763[/ATTACH] W łazience nigdy nie jest za jasno. Nie bedę smędził, że trzeba było w trzech punktach itp Jest dobrze. Przy lustrze coś świecącego będzie? Dziewczyny pochwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.09.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 W łazience nigdy nie jest za jasno. Nie bedę smędził, że trzeba było w trzech punktach itp Jest dobrze. Przy lustrze coś świecącego będzie? Dziewczyny pochwalą Jest jeszcze lampa nad lustrem oraz polki w sciane beda podswietlane aha i pod prysNic tez dalem panel led 18w ale zasilacz i 220v sa w pralni a do prysznica idzie tylko 12v. Panele sa kolo siebie...z lenistwa... kabel byl jeden i nie chcialo mi sie w sufitu rozkuwac. Im dluzej ta budowa trwa tym bardziej ide na latwizne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.09.2018 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Spoko! Ogólnie i w tych szczegółach jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts