szczukot 19.07.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Witam Muszę wymienić licznik wody i zgłupiałem trochę. Mam licznik o symbolu JS 1,5 46 Ma długość 110 mm. Znalazłem katalog który mówi, że tam są gwinty 3/4 cala (http://www.metron.torun.pl/katalogi/woda/js_06-25_cw.pdf) Ale jak tak z miarką na oko (bo jest założony) mierzę to wychodzi mi że gwint ma 25 mm średnicy. Śruba na tym gwincie ma szerokość jakieś 30 mm. Źle mierzę ? Czy jest to jednak 3/4 cala ?? Jednak 19 mm a 25 mm to ciężko się pomylić nawet na oko A widzę oznaczenia zaworów przed i po i mają napisane 3/4 (nie wiem czy to średnica gwintów czy rur ?). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 19.07.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Kup wodomierz na 3/4" i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.07.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Witam Muszę wymienić licznik wody i zgłupiałem trochę. Mam licznik o symbolu JS 1,5 46 Ma długość 110 mm. Znalazłem katalog który mówi, że tam są gwinty 3/4 cala (http://www.metron.torun.pl/katalogi/woda/js_06-25_cw.pdf) Ale jak tak z miarką na oko (bo jest założony) mierzę to wychodzi mi że gwint ma 25 mm średnicy. Śruba na tym gwincie ma szerokość jakieś 30 mm. Źle mierzę ? Czy jest to jednak 3/4 cala ?? Jednak 19 mm a 25 mm to ciężko się pomylić nawet na oko A widzę oznaczenia zaworów przed i po i mają napisane 3/4 (nie wiem czy to średnica gwintów czy rur ?). Fantommasz wodomierz 1/2 cala i taki musisz kupić Wodomierze gwint zawsze maja o jeden rząd wielkości wiekszy wodomierz 1/2 cala ma gwint 3/4 cala wodomierz 3/4 cala ma gwint 1 cal itd. Kup wodomierz który ma oznaczenie JS 1,5 (ta liczba określa nominalny przepływ w m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts